1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Kristiina Raie: ühiskonda peaks tooma rohkem puhast õnnetunnet
VIDEO I Kristiina Raie: ühiskonda peaks tooma rohkem puhast õnnetunnet

VIDEO I Kristiina Raie: ühiskonda peaks tooma rohkem puhast õnnetunnet

Kristiina Raie rääkis Ühenduses High on Life festivalil rahust ja rõõmust, oma elu loomisest ja potentsiaali leidmisest. Kristiina ütleb, et praegu on just see aeg, kus peaks meie ühiskonda tooma rohkem puhast õnnetunnet. Ta usub, et rahu saab kogu aeg kogeda, sõltumata aegadest. Kristiina õpetab ka loengutes, et igapäevaselt oleks vaja tunda tänutunnet selle eest, mis meil on. „Rõõm on minu jaoks seotud tänulikkusega, et tunnen rõõmu millestki,“ märkis ta.

Rahu saab kogu aeg kogeda, sõltumata aegadest.

Missioon tegeleda meistripotentsiaaliga inimestes

Enda isiklikust missioonist rääkides ütleb Kristiina, et osa inimestest on sündinud suurema potentsiaaliga. See ei tähenda, et keegi oleks parem või halvem, kuid need inimesed otsustasid juba enne oma sündi, et nad kasutavad oma potentsiaali millegi suurema jaoks.

Kui nad ei ole oma missioonis, siis nad tavaliselt ei leia rahu ja tunnevad, et nad on valel teel.
„Suuremas osas ma olen tegelenud tegelnud inimestega, kellel on juba sündides see potentsiaal kaasa võetud, et nad jõuaks endas selgusele ja hakkaksid seda potentsiaali kasutama. See mõjutab rohkem ühiskonda. Samas iga inimese potentsiaal on oluline. Minu missiooniks on tegeleda meistripotentsiaaliga inimestes, kuid tunnen ka, et kui saan kedagi aidata, siis võtan ta vahele. Üks õnnelik inimene on juba suur võit ühiskonnas,“ ütleb ta.

Üks õnnelik inimene on juba suur võit ühiskonnas.

Foto: Virko Veskoja

Kuidas tunda meistrit ära? Kristiina kirjeldab, et nendes inimestes on suurem rahutus.
„On näha, et jõud möllab nende sees, kuid mitte madal jõud, vaid inimese enda jõud. See inimene tunneb, et midagi peab muutma. Ta ei tea, mis peab muutuma, aga me hakkame välja selgitama tema missiooni,“ räägib ta.

Foto: Virko Veskoja

Oma elu loomisega peab tegelema iga päev

Paljud inimesed otsivad oma eluteed. Kristiina ütleb, et oma teel peab püsima ja oma elu loomisega peab tegelema iga päev. Paljud inimesed aga ei tea, mis nende elutee on.
Aga kui saavad juba idee, et peaksid oma elu loomisega tegelema, hakkab tekkima sisse õige ja vale tunne.

Eriti lapsena luuakse kogemusi, kus laps peab elama teistele, kuuletuma ja alluma, aga ei kuula iseenda tunnet. „Igal momendil pole võimalik oma tundele järgneda, aga suuremas osas on see võimalik,“ usub Kristiina.

Igal momendil pole võimalik oma tundele järgneda, aga suuremas osas on see võimalik.

Foto: Virko Veskoja

Ta soovitab muutuda neutraalseks võõra müra suhtes. Kõik algab tema sõnul sisemisest tahtest – ma tahan oma elu elada, ma tahan oma elu loomisega tegeleda ja selle teel püsida.

„Kui tunned, et mõne inimese energiat on su elus liiga palju ja ta tuleb liiga palju oma tunnetega sisse, sea piirid ja leia lahendused, kuidas sellest välja tulla. Kui tegu on perekonnas lähedase inimesega, võib see olla keerulisem, aga selliseid valikuid tehes muutub elu,“ ütles ta.

Head Uudised GoodNews