1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Tiit Trofimov: ainult õnnele keskendumine pole realistlik
KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Tiit Trofimov: ainult õnnele keskendumine pole realistlik

KUULA I „Heaolu jutud Silja ja Kristiga“: Tiit Trofimov: ainult õnnele keskendumine pole realistlik

Silja Siller ja Kristi Roosimägi räägivad oma podcastis „Heaolu jutud“ nii omavahel kui ka erinevate inimestega heaolust ning kõigest sellest, mis tekitab inimestes head enesetunnet. Nende jutud räägivad elust, naudingutest, väljakutsetest ja arengust – ühesõnaga kõigest, mis aitab inimestel jõuda heaoluni. Podcast`is otsivad naised erinevaid „ah-haa“ momente elust, elamusi ja kogemusi ning soovivad aru saada, võtta õppust ja areneda koos kuulajate ja saatekülalistega.

Kirsti Roosimägi ja Silja Siller. Foto: Erakogu

Selles episoodis käis Siljal ja Kristil külas enesearenguterapeut Tiit Trofimov, kellega lisaks heaolule tuli juttu ebaõnnestumisest ja sellest, et elus ei saa keskenduda ainult õnnele.

Tiit Trofimov. Foto: Nele Suurna

Elu ei koosne ainult õnnest

Tiidu sõnul ainult õnnele keskendumine pole realistlik, sest elu ei koosne ainult õnnest, vaid seal on ka kõiki muid tundeid. „Kui sa räägid ebamugavatest asjadest, siis inimesed resoneeruvad kohe ja nende jaoks on nii ebamugav seda vastu võtta. Ma tahaks, et see julgus jääkski nende ebamugavate teemadest rääkimise juurde päris vahetult ja ausalt. Või isegi igapäeva töös. Ma ei räägi ümarat juttu inimestele,“ sõnab ta ja lisab, et tihtipeale tulevad inimesed tema juurde ja ütlevad, et sooviksid Tiiduga keha tööd teha, aga ei taha ebamugavaid tundeid tunda. „Vastan neile, et ma ei ole see inimene, kelle juurde siis tulla. Minu eesmärk on ikkagi päriselt näidata sulle ära, kus sa oled, miks sinu elus on nii palju haiguseid, miks su elus on nii palju valu ja ebaõnnestumisi, sest sul on väga tugevad mustrid, mis on juba kehatasandisse talletunud. Ma pigem toon need välja. Esiteks see hästi tugevalt energeetiliselt väsitab inimest, kes töötab vastu ja kes iga hinna eest teeb seda, et ta hoiab varjul oma luukeret nagu maadlus. See pole eesmärk. Minu jaoks ei ole see energeetiline panus seda väärt pärast, kui ma ise olen väsinud sellest, mis pole energia vahetus. Ma tahaks hästi seda vahetut, ehedat ja ausat praktikat ja suhtlust.“

Minu jaoks ei ole see energeetiline panus seda väärt pärast, kui ma ise olen väsinud sellest, mis pole energia vahetus.

Foto: Shutterstock.com

Vahetevahel on hea käia raputavas keskkonnas

Ta lausub, et on väga suur julgus ennast iga hetke, tunde ja eriti emotsioonidega alasti võtta. Tiit on märganud, et aususe vastu võtmine on inimestele hästi raske. „Kui sa võtad enamuse inimmassi, siis neile meeldib käia pigem neis kohtades tervenemas, kus räägitakse ilusat juttu ja lubatakse mäed ja mis iganes jõed kokku, et nüüd sul hakkab hästi minema. Kui ei hakka, siis tule tagasi. Paraku on nii. Öeldakse, et kui lähed kinno, siis vahel pead neid kehvasid filme ka nägema, et saada aru, kuidas eelmine oli ikka väga hea. Sama on ka inimestega, kellega sa koos elad või aega veedad, et vahetevahel on hea käia raputavas keskkonnas, et aru saada, et see, kus sa praegu oled on päris äge koht,“sõnab ta.

On väga suur julgus ennast iga hetke, tunde ja eriti emotsioonidega alasti võtta.

Toome teieni 4 head mõtet Tiit Trofimovi poolt:

  • Ainult õnnele keskendumine pole realistlik, sest elu ei koosne ainult õnnest, vaid seal on ka kõiki muid tundeid.
  • On väga suur julgus ennast iga hetke, tunde ja eriti emotsioonidega alasti võtta, sest aususe vastu võtmine on inimestele hästi raske.
  • Öeldakse, et kui lähed kinno, siis vahel pead neid kehvasid filme ka nägema, et saada aru, kuidas eelmine oli ikka väga hea. Sama on ka inimestega, kellega sa koos elad või aega veedad.
  • Vahetevahel on hea käia raputavas keskkonnas, et aru saada, et see, kus sa praegu oled, on päris äge koht
Foto: Shutterstock.com

KUULA SAADET!

Triin Sooäär Toimetaja