1. Avaleht
  2. Hingele
  3. 21. aprillil algab OSHO No-Mind® meditatiivne teraapia, mida viib läbi Brenda Randroo Oja
21. aprillil algab OSHO No-Mind® meditatiivne teraapia, mida viib läbi Brenda Randroo Oja

21. aprillil algab OSHO No-Mind® meditatiivne teraapia, mida viib läbi Brenda Randroo Oja

21. aprillil algab seitse järjestikkust päeva kestev OSHO No-Mind® meditatiivne teraapia. Juhendajaks on sertifitseeritud Osho Meditatiivsete Teraapiate õpetaja ja meditatsioonijuhtide koolitaja Brenda Randroo Oja (Deva Lokita).

Brenda selgitab, et Osho lõi 7-päevase meditatiivse teraapia selleks, et puhastada mõistust kõigest ebavajalikust (näiteks pidev analüüs ja sundmõtted), et mõistus saaks lõdvestuda, olla efektiivne ja keskenduda olulisele.

OSHO No-Mind® meditatiivne teraapia kestab järjest seitse päeva, iga päev kaks tundi.

Foto: Freepik

Esimene tund:

  • Gibberish – minnes teadlikult hulluks ja lubades kõikidel helidel oma sisemusest välja tulla, ükskõik mis keeles v.a keeles, mida sa oskad.

Mis  on gibberish ja miks seda teha?

Gibberish on Brenda sõnul väga tõhus meditatsioonitehnika, et lõdvestada, vaigistada meelt. See on pudikeel ehk räägid ja väljendad end keeles, mida sa ei oska (kui sa ei oska hiina keelt, siis räägid hiina keeles). “Me elame oma mõistuses ja meil on tuhat ja rohkem mõtet koguaeg. Meie mõistus on koguaeg hõivatud mõtlemise, analüüsi, muretsemise ja ülemõtlemisega. Ja selle tulemusena tekib ärevus, stress, läbipõlemine, depressioon. Nii palju energiat on kogunenud mõistusesse,” lausub ta ja lisab, et meie mõistus teeb seega koguaeg gibberishi ja kui hakkame selliselt rääkima, siis mõistus rahuneb maha ja muutub selgemaks. “See võimaldab luua rohkem ruumi mõistusesse, et ta ei oleks ülekurnatud ning saaks töötada meie jaoks tõhusamalt; vastused, lahendused mingile küsimusele tekiksid kiiremini ning suudaksime hoomata laiemalt, näha suurt pilti. Sul on värskust, elujõudu ja energiat!”

Teine tund:

  • Istudes vaikuses.

“No-Mind tähendab intelligentsust; mõistus tähendab gibberishi, mitte intelligentsust. Ja kui ma palun teil teha gibberishi, ma lihtsalt palun teil visata välja mõistus ja kogu selle tegevus, seega sa jääksid maha, puhas, selge, läbipaistev, läbinägelik.” – OSHO

Brenda toob välja, et inimesed, kes on üle kogu maailma osalenud No-Mind Meditatiivses Teraapias on öelnud, et nad on kogenud iseennast tunduvalt avatumana ning õppinud olema kohal, leidnud sisemise vaikuse ning sügava lõõgastuse.

  • Lisainfot teraapia kohta leiad SIIT!
Head Uudised GoodNews