1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. 3 soovitust naisettevõtjalt ja maailmarändurilt, mis aitavad sul enesehinnangut tõsta
3 soovitust naisettevõtjalt ja maailmarändurilt, mis aitavad sul enesehinnangut tõsta

3 soovitust naisettevõtjalt ja maailmarändurilt, mis aitavad sul enesehinnangut tõsta

Coach, ettevõtja, kinnisvara- ja turunduskonsultant Lea Roy, kes korraldab naistele mõeldud sündmust Women Empowerment Summit 2024, selgitab, et ta defineerib sündmust kui ruumi, kus iga inimene, kellega kohtud võib äratada sinu sees küsimusi või anda sulle olulisi vastuseid – olgu selleks siis kunstnik, laulja või sisekujundaja – nad on siin selleks, et äratada sinus küsimus, mida pead kuulma või on hoopis vastuseks sinu teekonnal või peegliks sinu hingele.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Me kõik läbime kord leina, südamevalu, üleminekuid, identiteedikriise…

Lea räägib, et sündmuse eesmärgiks on tuua kokku 100 naist, kes kõik on erineva tausta ja seotud erineva valdkonnaga ning rääkida päriselt sellest, mida naised oma teekonnal kogevad. „On kerge rääkida siis, kui oled õnnelik. Kui aga mask eest võtta ning vaadata selle taha, siis see on juba keerulisem ja sellest ei räägita,“ nendib ta.

„Usun, et hoolimata sellest, kui erinevad ja ainulaadsed me naistena oleme, läbime me kõik elus väga sarnaseid kogemusi ning väga sarnaseid väljakutseid,“ leiab ta ja lisab, et talle meeldib luua ruumi, kus naised saavad omavahel pidada tõelisi vestluseid. „Me kõik läbime kord leina, südamevalu, üleminekuid, identiteedikriise… Ja väga tihti hoiame teistega suheldes ees maski. Mulle meeldib, et jätame maski ukse taha ja tuleme tõeliselt kokku ning räägime päriselt.“

Hoolimata sellest, kui erinevad ja ainulaadsed me naistena oleme, läbime me kõik elus väga sarnaseid kogemusi ning väga sarnaseid väljakutseid.

Oled täiuslik sellisena nagu sa oled

Lea tõdeb, et enesehinnang tähendab seda, et sul on olemas oma ainulaadne hääl, mis on mõeldud selleks, et saaksid ennast selles maailmas väljendada, olenemata sellest, mis vormis seda teha otsustad. Sa tead, et sinu sees on olemas kõik ressursid, sa oled piisav, juhitud ja armastatud. „Pea meeles, et iga väljakutse, mis elu sinu teele toob, sa suudad sellega toime tulla. Muidu elu ei annaks sulle neid. Oled täiuslik sellisena nagu sa oled. Sinu armid on kujundanud selle ainulaadse isiksuse, kes sa täna oled,“ lausub ta ja lisab, et enesehinnang on oluline, sest sinu looming, äri ja käsitöö väljendab seda, kes sa oled.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Sa panustad oma mõtteviisi, tunnetamist ning enda nägemist kõiges, mida sa teed, seda nii teadlikult kui ka alateadlikult. „Teadmine, mis vestlus sinu sees toimub, aitab sul mõista, mida sa välja kiirgad ja kas see on sõnum, mida soovid levitada. Sa oled iseenda lähtepunkt.“

Lea Roy. Foto: Women Empowerment Summit

Madal enesehinnang tekib Lea sõnul peamiselt meie enda sees toimuvate narratiivide ja lugude tõttu, mida enesele räägime selle kohta, kes me oleme.

Lea soovitused, kuidas tõsta enesehinnangut:

  • Pööra tähelepanu lugudele ja enda sisemisele vestlusele, mida endale räägid.
  • Me ei saa siin maailmas midagi ega kedagi kontrollida. Ainus, mida saame kontrollida, on tähendus, mida anname olukordadele ja kuidas neile reageerime.
  • Ära proovi oma enesehinnangut tõsta. Lihtsalt pea meeles, et sellest piisab, kes sa tegelikult oled.
Head Uudised GoodNews