1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. FESTIVAL KAINETELE I Blisstonia pole tänavu ainult tantsupidu – plaanis on enesearengufestival, kus enda sisse vaadata
FESTIVAL KAINETELE I Blisstonia pole tänavu ainult tantsupidu – plaanis on enesearengufestival, kus enda sisse vaadata

FESTIVAL KAINETELE I Blisstonia pole tänavu ainult tantsupidu – plaanis on enesearengufestival, kus enda sisse vaadata

Sel aastal toimub juba neljandat aastat Blisstonia kakao ja ekstaatilise tantsu festival, sedapuhku Laitse graniitvillas. Korraldaja ja enesearengu teejuht Tiit Trofimov kirjeldab, et see on festival, kus ei müüda alkoholi, ei tarvitata seda ning kogu festivali nauditakse täiesti kainena.

Foto: Kadri Valsberg

Aina enam pidutsetakse alkoholivabalt

Trofimov tõdeb, et inimesed aina enam pidutsevad alkoholivabalt. Ta toob näite, et sai eelmisel ekstaatilisel tantsul kõne ühelt mehelt, kes oli ärevas seisundis ning tundus, et tal on sügavam depressioon. Mees tundis muret, et ta pole sellisel peol enne käinud ja kas on üldse okei üksi tulla. „Ma ütlesin, et vea ennast kohale ja sa saad oma elu kõige võimsama kogemuse! Ma ei teadnud, milline see mees välja näeb, aga pärast pidu tuli ta minu juurde ja ütles, et see oli ebareaalselt äge pidu,“ rõõmustab Trofimov.

Tiit Trofimov. Foto: Nele Suurna

Ta nendib, et inimesed tihti üllatavad, kuidas vabaneb nende sisemine rõõm ja süda, kui nad tunnevad end vabalt. See on kui väikse lapse tunne, et kõik on võimalik. Pidu alkoholita on üldse kõige ägedam pidu!

Lisaks tantsule saab vaadata enda sisse

Sellel aastal toimub Blisstonial palju asju teistmoodi. Trofimov selgitab, et tantsulisele muusikale tuuakse tasakaaluks rohkem kontserte, vestlusi, mantralaule. Näiteks Peep Vainu vestlus muusikaetteastena, helilased rännakud helikaussidega. Tuleb ka lõdvestust, kuulamist, sügavust ning elulist kogemust, et oleks enesearengu tantsufestival. Peale rõõmu, naudingu ja kerguse saab kogeda ka palju teadlikkust.

Lisaks sellele on palju tünnisaunasid ja basseine, kus saab lõdvestuda. Ning muidugi võib kaasa võtta lapsed – kuni 14. eluaastani on sissepääs tasuta. Lapsed saavad täispuhutud batuudil hüpata ning head eeskuju näha, et peol ei pea olema purjus inimesi.

Kes tema lemmik esineja on, Trofimov öelda ei taha. Ta arvab, et kõik, kes festivalil üles astuvad, on tema suured lemmikud. Kõige rohkem ootab ta ehk hoopiski enda esinemist, sest esimest korda mängib ta seal muusikat. „Soovin pakkuda enda poolt kogemust tantsurännakutelt ning inimesi käima tõmmata. Arvan, et inimesed saavad läbi mu mängitud muusika ülivinge kogemuse!“ kutsub ta kõiki osalema.

Head Uudised GoodNews