1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. EKSKLUSIIV I DJ Romet Preismann: tantsides oled kohal, siin ja praegu, selles hetkes
EKSKLUSIIV I DJ Romet Preismann: tantsides oled kohal, siin ja praegu, selles hetkes

EKSKLUSIIV I DJ Romet Preismann: tantsides oled kohal, siin ja praegu, selles hetkes

Täna toimub Saue mõisas ekstaatiline tants, kus oma loomingut tuleb jagama DJ Romet Preismann, kes on mänginud väga paljudel ekstaatilistel tantsupidudel. „Sellel hetkel, kui sa supled helilainetes ja oled unustanud ennast tantsuliigutustesse, ei mõtle sa välispoliitikale, pangalaenule või Exceli tabelile. Sa oled kohal, siin ja praegu, selles hetkes. Minu taotlus on viia sind rännakule, et saaksid ennast välja lülitada, sinna sisse täiesti ära kaduda ja kõik argimured korraks unustada,“ räägib ta.

Sellel hetkel, kui sa supled helilainetes ja oled unustanud ennast tantsuliigutustesse, ei mõtle sa välispoliitikale, pangalaenule või Exceli tabelile.

Ekstaatiline tants tõi tagasi muusika juurde

DJ Romet Preismann räägib, et uudishimu tehnika vastu sai ta juba noorelt oma vanaisalt. „Olin juba kooli ajal helitehnik ja korraldasin koolidiskosid. Mõned aastad hiljem tegime koos sõpradega ööklubi ja seal sain ligi päris professionaalsele tehnikale ning õppisin beatmatch’iga miksima ja mängisin mõnel peol. Aga siis jäi see mõneks ajaks soiku,“ meenutab ta. Aastaid hiljem tõi vaimustus house muusika vastu teda tagasi deck’ide taha.

DJ Romet Preismann sõnab, et esimest korda sattus ekstaatilisele tantsule just Sauel ja kohe tekkis unistus samuti sellisel sündmusel muusikat mängida. Umbes aasta enne seda oli ta avastanud enda jaoks house muusika ning need kaks maailma kohtusid.

„Märkamatult korraldas universum nii, et sain Tiiduga tuttavaks ja ta kutsus mind Sauele mängima. See tunne oli mega, raske sõnadesse panna. Mäletan, et tundsin meeletut tänutunnet ja eufooriat. Ilusad mälestused,“ räägib DJ Romet Preismann ekstaatilise tantsu korraldaja Tiit Trofimoviga kohtumisest.

DJ ütleb, tema sees on peidus ka tumedam ja tempokam pool ning vahel viib teda elu mängima mõnda Tallinna underground lokaali või festivalile.

Ekstaatiline tants meeldib talle aga peamiselt tantsupõranda ühtse mineku ja omavahelise mitteverbaalse mõistmise pärast. „Loomulikult muusikal ja keskkonnal on ka oma osa, kuid siiski inimesed loovad ruumi. Sauega on mul ainult positiivsed kogemused,“ ütleb ta.

Tantsimine aitab olla hetkes

Ka see, et ekstaatilisel tantsul alkoholi ei jooda, ei ole DJ sõnul takistuseks. Ta ütleb oma kogemuse põhjal, et kaine peaga tantsitakse julgelt! „Kõik oleneb mõtteviisist. Kui oled ümbritsetud ilusate inimeste ja naeratavate nägudega, siis on raske mitte selle ühise tantsuga kaasa minna ning see omakorda loob mõnusa muutunud teadvuse seisundi, mis saadab sind veel ka järgmine päev. Sauel hullavad ja tantsivad alati kõik!“ ütleb ta.

Tants on väga kasulik ka allasurutud emotsioonide vabastamiseks. DJ Romet Preismann selgitab, et allasurutud emotsioonid salvestuvad meie kehasse ja ei lase energial vabalt voolata. Tantsimine on vabastav ja paneb elujõu liikuma. See toob kohale, tervendab ja teeb meele rõõmsaks.

Tants on väga kasulik ka allasurutud emotsioonide vabastamiseks. Tantsimine on vabastav ja paneb elujõu liikuma.

Foto: Heleri Saarvelt

Tants on tema sõnul ka üks meditatsioonivorme. Hingamise asemel paned oma tähelepanu muusika ja kehatunnetuse peale. See juhtub ilma teadliku pingutuseta automaatselt, kui ennast muusikasse ära suudad kaotada. Ning järjekordselt, sa ei mõtle Exceli tabelile, vaid oled kohal. Ta usub, et just kohalolu on tänasel päeval just see, mida me ekraanide asemel kõige rohkem oma ellu vajame.

„Päike juba paitab soojemalt. Loodus tärkab. Kevad on käes. Näeme Sauel ja tähistame elu,“ kutsub ta.

Head Uudised GoodNews