1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. ANNAME HOOGU I Kreet Rosin-Pindmaa annab välja raamatu “Elamise loomulik kergus”
ANNAME HOOGU I Kreet Rosin-Pindmaa annab välja raamatu “Elamise loomulik kergus”

ANNAME HOOGU I Kreet Rosin-Pindmaa annab välja raamatu “Elamise loomulik kergus”

Holistilise Teraapia Instituudi lõpetanud terapeut, harfimängija, muusikalooja ja sisemist tasakaalu suurendavate praktikate õpetaja Kreet Rosin-Pindmaa annab peagi välja oma järgmise raamatu “Elamise loomulik kergus”, milles ta kirjutab häirivate emotsioonide, sealhulgas stressi, hirmu ja ärevuse mõju vähendamisest ning sisemise rahu ja elurõõmu suurendamisest koputusteraapia ja hiina meditsiini abil.

Inimene on üks tervik

„Põhjus, miks ma seda raamatut üldse kirjutama hakkasin, seisneb selles, et igapäevaselt puutun ma oma teraapiaruumis kokku inimestega, kellel on hulgaliselt emotsionaalseid väljakutseid. Üks on hädas ärevusega, teine süütundega, kolmas liigse muretsemisega, neljas pikaajalise kurbuse, viies enese mitteväärtustamisega, kuues allasurutud vimma ja seitsmes mõne muu tundega. Kuna viimase kahe aasta jooksul on hirmude hulk ja stressitase üha enam kasvanud, plaanisin algselt kirjutada üksnes hirmu ja stressi vähendamise teemal. Kuid minu taust on hiina meditsiin, mida olen aastaid õppinud dr Rene Bürklandi juhendamisel, ning kirjutama asudes taipasin, et ma ei saa üle ega ümber hiina meditsiini teooria ühest fundamentaalsest arusaamast, mille kohaselt inimene on üks tervik. See tähendab, et mul ei ole mõtet tegeleda üksnes hirmuga ning jätta tähelepanuta kurbus, viha või ülemuretsemine,“ selgitab Kreet.

Kreet lisab, et kui meis on lahendamata emotsionaalsete laengutega teemasid seoses minevikukogemustega, kipuvad need kujundama seda, kuidas tõlgendame oma isiklikus reaalsuses toimuvat. Kui tõlgendus meile ei panusta, on tavaliselt tagajärjeks kannatuse kogemine.

Kui meis on lahendamata emotsionaalsete laengutega teemasid seoses minevikukogemustega, kipuvad need kujundama seda, kuidas tõlgendame oma isiklikus reaalsuses toimuvat.

Foto: Marianne Pindmaa

On hea enesele teadvustada, et nii mõnegi ebamugava emotsiooni üleskerkimisel piisab sellest, kui koputad kahe sõrme otsaga akupunktidele näol, kehal ning kätel

Koputused aitavad vabastada blokeerunud energiat, mille tulemuseks on suurem kergustunne kehas. Peale mõnda koputusringi samale varasemalt ebamugavustunnet tekitanud sündmusele mõeldes on suure tõenäosusega sinu sees rahulikum tunne – st see sündmus on muutunud mälestuseks nii nagu enamik sinu eluseikadest, millega ei ole seotud emotsionaalset laengut.

Raamatus käsitleb ta koputusteraapiat hiina meditsiini vaatenurgast. Koputusteraapia näol on tegu energiapsühholoogia lihtsa teraapia-meetodiga, kus koputatakse õrnalt sõrmeotstega nendele samadele akupunktidele, mida nõelravis mõjutatakse nõeltega, vabastamaks häirivaid emotsioone, tundeid, mõttemustreid ja kahjustavaid uskumusi ning kogemaks suuremat sisemist rahu, elurõõmu ja elamise loomulikku kergust. Rohkem kui neljasajal leheküljel on lisaks teooriale suur hulk harjutusi ja tehnikaid, mis aitavad luua muutust emotsionaalses plaanis.

Foto: Marianne Pindmaa

Käsikiri liigub peagi trükikotta

Käsikirja on lugenud ka Kreeda õpetajad, kelle kommentaare saab lugeda raamatu tagumiselt küljelt.

Hetkel on käsikiri saamas viimast lihvi kujundaja-küljendaja meisterliku käe all ja sealt edasi liigub see trükkimiseks-köitmiseks trükikotta. Hooandjate toetust kasutab Kreet raamatu väljaandmisega seonduvate kulude katteks.

„Olen ääretult tänulik, kui sa raamatu valmimisprotsessi toetad ja annad hoogu millelegi sellisele, mis võib aidata paljusid inimesi Eestimaal. Tänan sind! Ole hoitud ja armastuselainel kantud!“ tänab ta kõiki toetajad.

Kommentaarid käsikirjale:

  • “Ma arvan, et see on raamat, mis aitab paljusid inimesi.” – Dr Rene Bürkland
  • “See raamat on pärl! Kreet Rosin-Pindmaa on üks minu parimaid õpilasi ja koolitajaid META-EFT ning teistes teraapiavormides. Raamatut lugedes saan väga hästi aru, miks. Ta on mõistnud inimeste abistamise põhitõdesid sügavuti ja see ilmneb peaaegu igal raamatu leheküljel. Ma mõistan täielikult, miks Kreet on üks neljast sertifitseeritud META-EFT 2. taseme õpetajast maailmas.” – Tron Enger, META-EFT asutaja
  • “Mu endine õpilane Kreet on kirjutanud suurepärase raamatu. Selles sisalduv teave on kergesti loetav ja julgustab lugejat rohkem õppima. Selle raamatu teabe ja tehnikate lugemine ning rakendamine on väga jõudu andev. Kõige rohkem rõõmustab mind see, mida olen saanud loetust õppida – see teeb mind õpetajana õnnelikuks, kui saan omandada uut kelleltki, keda kunagi õpetasin… Õpilasest on tõesti saanud meister.” – Kevin Laye. D.Psy, FAPHP
  • “Emotsioonide juhtimine on iga inimese toimetuleku ja elurõõmu võti. Kreet annab siin raamatus palju väärt tööriistu just selleks.” – Hede Kerstin Luik, juhtimistreener

 

Head Uudised GoodNews