1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Louise L. Hay: sa oled ära teeninud head!
Louise L. Hay: sa oled ära teeninud head!

Louise L. Hay: sa oled ära teeninud head!

Meis kõigis peitub jõud muuta oma elu, kui oleme valmis muutma oma mõtlemist ja lahti laskma mõttemallidest, mis hoiavad kinni minevikus.

“Kui oleme tõepoolest valmis vaeva nägema, võime oma meeles, kehas ja elus läbi viia uskumatuid muutusi. Mida tugevam on su side oma sisemise jõuga, seda vabam oled kõigis eluvaldkondades,” kirjutab Louise L. Hay raamatus “Jõud sinu sees”.

Louise L. Hay (1926 – 2017) oli nõustaja ja õpetaja, kes põdes noore naisena vähki ja keeldus vaatamata arstide hoiatustele operatsioonist. Pärast vähist tervenemist kirjutas ta mitukümmend raamatut ning pidas palju seminare, et aidata inimestel avastada oma jõudu, sisemist tarkust ja tugevust.

Avaldame raamatust katkendi, mis kinnitab, et me kõik oleme ära teeninud hea elu.

Sa oled ära teeninud head 

Mõtle hetkeks. Mida sa just praegu tegelikult tahad? Mida sa tahad täna oma elus? Mõtle ja siis ütle: “Ma kiidan heaks, et saan ____________(mida iganes tahad).” See on koht, kus enamik meist toppama jääb.

Peamiseks põhjuseks on sel puhul arvamus, et me pole ära teeninud seda, mida tahame. Meie isiklik jõud peitub viisis, kuidas me oma väärtust tunnetame. See, et me pole midagi ära teeninud, tuleb lapsepõlves saadud sõnumitest. Me ei tohi tunda, et nende sõnumite tõttu pole võimalik muutuda.

Seda, kas sa usud, et oled midagi ära teeninud, on võimalik kindlaks teha, lausudes mingi afirmatsiooni ja jälgides oma mõtteid, mis seda öeldes tekivad. Pane need kirja, sest kui näed neid paberil, muutuvad nad sinu jaoks selgemaks. Ainus, mis ei lase sul ära teenida ja ennast armastada või mida iganes veel, on kellegi teise arvamus või tõekspidamine, mida sa tõena võtad.

Kui me ei usu, et oleme midagi head ära teeninud, hakkame oma jalgealust õõnestama, ja seda saame me teha mitmel erineval moel. Võime kaose tekitada, asju kaotada, endale haiget teha, samuti võivad meile tekkida füüsilised probleemid, näiteks võime kukkuda või õnnetustesse sattuda. Peame hakkama uskuma, et oleme väärt kõike head, mida elul on pakkuda.

Mis peaks olema esimene mõte, millest alustada uue loomist elus, et valed ja negatiivsed tõekspidamised ümber programmeerida? Mis peaks olema see nurgakivi, millele võiksid toetuda? Mida sa peaksid enda kohta teadma? Uskuma? Heaks kiitma?

Mõned head mõtted alustuseks:

“Olen palju väärt.” 

“Olen palju head ära teeninud.” 

“Ma armastan ennast.” 

“Ma luban endal ennast teostada.” 

Need mõtted moodustavad aluse tõekspidamistele, millele saad toetuda. Lausu oma afirmatsioone, seistes nendel nurgakividel, ja loo seda, mida tahad.

Kuidas afirmatsioonid toimivad?

Pea meeles, et iga kord, kui sul tuleb pähe mingi mõte ja iga kord, kui sa lausud ühe sõna, ütled sa ühe afirmatsiooni. Kõik algab afirmatsioonist. See avab tee muutustele. Kui sa ütled: “Ma ei taha rohkem haige olla,” siis alateadvus kuuleb sõnu rohkem haige. Sa pead ütlema selgelt, mida tahad. Ütle: “Mu enesetunne on suurepärane. Ma pakatan tervisest.”

Alateadvus on väga otsekohene. Tal pole mingeid strateegiaid ega plaane. Ta teeb seda, mida kuuleb. Kui sa ütled: “Ma lausa vihkan seda autot,” siis ta ei anna sulle ilusat uut autot, sest ta ei tea, mida sa tahad. Isegi kui sa saad uue auto, siis hakkad seda tõenäoliselt õige pea vihkama, sest nii sa ju auto kohta ütlesid. Alateadvus kuuleb ainult sõna vihkan seda autot. Sa pead sõnastama oma soovi selgelt ja positiivselt, näiteks: “Mul on ilus uus auto, mis vastab kõigile minu vajadustele.”

Kui sinu elus on midagi, mida sa tõepoolest ei salli, siis on üks kiire võimalus sellistest asjadest lahti saada – tänada seda armastusega. Ütle: “Tänan sind armastusega, lasen su vabaks ja luban sul minna.” See toimib inimeste, situatsioonide, asjade ja elukohade puhul. Võid proovida seda ka nende harjumuste puhul, millest tahad vabaneda. Vaata, mis juhtub.

Head Uudised GoodNews