1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Küsimused aitavad inimestel oma mõtetes korda luua
Küsimused aitavad inimestel oma mõtetes korda luua

Küsimused aitavad inimestel oma mõtetes korda luua

Kuidas leida parem, õnnelikum ja edukam elu? Mõned inimesed kohe oskavad elada. Näib, et nad jõuavad suuremate jõupingutusteta üha kõrgemale ja kaugemale. Nad teavad igas olukorras, kuidas käituda ja mida öelda. Nad meeldivad kõigile – nendega on tore koos töötada ja koos elada. Nad on enamasti õnnelikud ja nad teavad, kuidas saatuselöökidega toime tulla.

Kas nemad teavad ja teevad midagi, mida teised ei tea ega tee? Kas me kõik võiksime seda õppida? Vastus on otseloomulikult: “Jah!”. Nemad tunnevad elu mängureegleid.

Richard Templari raamat “Elu mängureeglid” sisaldab põhimõtteid, mis meid juhivad ja aitavad elul meile rohkem pakkuda, aitavad koorma kergemini õlult raputada ja olla õnnelikum, rahulikum ja täiuslikum inimene.

Avaldame raamatus inspireeriva katkendi, mis räägib küsimuste küsimise olulisusest.

Õpi esitama küsimusi 

Vastused ei pruugi sulle meeldida, aga sa vähemalt tead neid. Enamik maailma probleeme tekib kohe kindlasti oletuste tõttu. Kui oletad, siis ainult arvad, et tead, aga tegelikult ei tea. Me oletame, et meie käes olev puudulik informatsioon ongi kogu tõde ja tänu sellele lähevad asjad ainult hullemaks. Me oletame, et meie plaan meeldib teistele inimestele, aga tegelikult ei meeldi sugugi ja kõik on jälle pea peale pööratud. Parem on kohe algusest peale küsida ja teada, mis on mis.

Enamik maailma probleeme tekib kohe kindlasti oletuste tõttu.

Küsimused loovad selgust 

Küsimused aitavad olukorda selgust tuua. Küsimused panevad inimesi mõtlema, aga mõtelda on alati hea, ükskõik millest. Küsimused aitavad inimestel oma mõtetes korda luua. Küsimused nõuavad vastuseid ja vastused omakorda nõuavad olukorra selget läbimõtlemist algusest peale.

Keegi väga tark inimene ütles kord: “Mida paremini me mõistame teiste inimeste uskumusi, tegusid, soove ja unistusi, seda suurema tõenäosusega suudame käituda õigesti, muuta vajadusel oma mõttekäiku ja olla üleüldse edukamad.”

Küsimused aitavad inimestel oma mõtetes korda luua.

Võta endale mõtlemisaeg ja hinga kergemalt 

Küsimuste esitamine annab meile mõtlemisaja ja võimaluse kergemalt hingata. Selle asemel, et endast välja minna, esita parem mõni küsimus ja tee kindlaks tõde. Sellisel juhul on sul olemas kõik eeldused, et käituda igas olukorras loogiliselt, rahulikult ja korrektselt.

Elu mängureeglite austajad esitavad küsimusi 

Elu mängureeglite austajaid võime ära tunda selle järgi, et nad esitavad küsimusi olukordades, kus teised niisama lahmivad, paanitsevad, tõlgendavad asju valesti, oletavad, kaotavad enesevalitsuse ja käituvad muidu halvasti.

Esita iseendale küsimusi 

Ka iseendale tasub pidevalt küsimusi esitada. Küsi, miks sulle tundub, et sul on või ei ole õigus. Küsi endalt, miks sa teed ja tahad teatud asju, käitud teatud viisil. Küsitle ennast karmilt ja järeleandmatult, sest keegi teine seda ei tee. Aga sa vajad küsimusi. Me kõik vajame.

Küsitle ennast karmilt ja järeleandmatult, sest keegi teine seda ei tee.

Head Uudised GoodNews