1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Helen Haava hingamispraktikast: see tõesti aitab!
VIDEO I Helen Haava hingamispraktikast: see tõesti aitab!

VIDEO I Helen Haava hingamispraktikast: see tõesti aitab!

Aastaid tagasi sattus Rikardia biodünaamilise hingamise ja trauma vabastuse (BBTRS) praktik Helen Haava Balile. Seal kohtas ta ühte tervendajat, kes luges naist kui avatud raamatut ning aitas teda sellel hetkel väga palju. Helen küsis tervendajalt nõu. Nimelt tegi ta tol hetkel enda jaoks juba väga palju – tantsis, harrastas joogat, käis metsas… Helen soovis teada, mida ta saaks enda jaoks veel ära teha. Tervendaja vaatas Helenit ja vastas: „just breathe.“ Need kaks sõna muutsid Heleni elu.

Balilt tagasi tulles hakkas Helen otsima erinevaid hingamise koolitusi. Talle jäi silma biodünaamilise hingamise ja traumavabastuse koolitus.

Helen Haava. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

„See on uskumatu, kuidas see üks nädal mind muutis. Seda, kuidas ma maailma näen ja kuidas ennast oma kehas tunnen. Sellele esimesele moodulile järgnes hästi pikk ja põhjalik õppimise periood, mis on viinud mind sinna, et tegelen praegu hingamisteraapiaga ja kasutan erinevaid hingamistehnikaid ka oma elus igapäevaselt,“ lausub ta ja lisab, et millal iganes ta tunneb, et tal on keeruline olla või ta ei tunne ennast üldse hästi, siis sellisel juhul ta hingab.

Helen tõdeb, et hingamispraktika toetab teda ennast väga palju ja  aitab tal tihtipeale võimalusi näha ning tuua ka kehast pinged ja blokeeringud välja. „Igatahes soovitan proovida hingamisteraapiat – see tõesti aitab,“ leiab ta.

Soovitan proovida hingamisteraapiat – see tõesti aitab.

3 head mõtet Helen Haavalt:

  • Just breathe!
  • Millal iganes tunned, et sul on keeruline olla või sa ei tunne ennast üldse hästi, siis sellisel juhul hinga.
  • Hingamispraktika toetab väga palju ja aitab tihtipeale võimalusi näha ning tuua ka kehast pinged ja blokeeringud välja.
Head Uudised GoodNews