1. Avaleht
  2. Hingele
  3. OSHO SOOVITUSED I Kuidas oma tunnetust suurendada?
OSHO SOOVITUSED I Kuidas oma tunnetust suurendada?

OSHO SOOVITUSED I Kuidas oma tunnetust suurendada?

Osho tõstatab oma raamatus „Intuitsioon. Loogikaväline tunnetus“ küsimuse, et mille poolest erinevad teadmised ja tunnetus? „Sõnaraamatus on neil vaid väike vahe, aga tegelikuses erinevad nad tohutult. Teadmised on teooria, tunnetus on kogemus. Tunnetus tähendab seda, et sa teed silmad lahti ja sa näed; teadmised tulevad aga sellest, et keegi teine tegi silmad lahti ja nägi ja räägib sellest, sina aga lihtsalt kogud informatsiooni,“ kirjutab Osho.

Tunnetus tähendab seda, et sa teed silmad lahti ja sa näed; teadmised tulevad aga sellest, et keegi teine tegi silmad lahti ja nägi ja räägib sellest, sina aga lihtsalt kogud informatsiooni.

Foto: Shutterstock.com

Kuidas oma tunnetust suurendada? 3 seisundit:

  1. Sisu ja teadvus. Alati on sul vaimus mingid sisud – mõtte liikumine, iha tekkimine, viha, ahnus, pürgimused. Alati on vaim mingit sisu täis; vaim pole kunagi tegevuseta. Liiklus kestab päevast päeva. Kui sa oled ärkvel, see kestab, kui sa magad, siis nimetatakse seda unenäoks – see on ühesugune protsess. Uni on natuke aeglasem muud ei midagi, sest uni mõtleb piltidega. Ta ei kasuta mõisteid, vaid pilte. Ta on aeglasem. Ka väikesed lapsed mõtlevad piltides. Seepärast ongi lasteraamatutes suured värvilised pildid, sest lapsed mõtlevad piltidega. Nad õpivad sõnu piltide abil. Ajapikku muutuvad pildid järjest väiksemaks, kuni kaovad üldse ära.

Ja psühhoanalüütiku kaemus on hinnaline – ta vaatab teie unenägudesse. Seal on tõde rohkem, sest seal te olete algelisemad; te ei püüa kedagi petta, olete autentsemad. Päeval on teie ümber isiksus, mis teid varjab – terve hulk isiksuse kihte. Tõelist inimest on raske üles leida. Selleks tuleb sügavalt kaevat, ja see on valus, inimene paneb vastu.

  1. Sisuta teadvus – see ongi meditatsioon. Sa oled täiesti erk ja siis tekib lünk, vaheaeg. Ühtegi mõtet ei tule, sinu sees pole ühtegi mõtet. Sa ei näe und vaid oled täiesti ärkvel, aga ühtegi mõtet ei ole. See ongi meditatsioon. Esimest seisundit nimetatakse vaimuks, teist seisundit nimetatakse meditatsiooniks.
  2. Kolmandat seisundit nimetatakse samadhi – ilma sisuta, silma teadvuseta. Aga pidage meeles, et see sisutus ja teadvusetus ei ole teadvustamatuse-seisund. See on üliteadvuse-seisund, transtsendentaalne teadvus. Teadvus on nüüd teadlik üksnes iseendast. Teadvus on pöördunud iseendasse; ring on täis saanud. Sa oled koju jõudnud. See ongi kolmas seisund.

„Kõige pealt jätke maha sisu – siis olete pooltühi. Seejärel jätke maha teadvus – siis olete täiesti sisu tühi. Ja see täielik tühjus ongi kõige ilusam, mis saab üldse olla, see on kõige suurem õnnistus,“ lisab Osho.

Soovid oma tunnetust suurendada? Meditatsioon aitab!

13. – 16. oktoobril toimub Tallinnas TAO Keskuses Meditatsioonijuhtide Väljaõpe: OSHO Aktiivsed Meditatsioonid. Kursus on mõeldud neile, kes soovivad tegutseda Osho meditatsioonide juhendajatena ja lõpeb rahvusvahelise sertifikaadi väljastamisega koolituse läbinutele.

Brenda Randoroo-Oja. Foto: Kadri Hallik

Kursuse juhendaks on Brenda Randroo-Oja (Deva Lokita). Brenda on Osho Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskuse sertifitseeritud meditatsioonijuht ning juhendab Osho meditatiivseid teraapiaid ja meditatsioone nii rahvusvahelises keskuses Indias kui ka Eestis. Brenda on Osho meditatsioonijuhtide õpetaja, kes on koolitanud 2 aasta jooksul Eestis üle 70 meditatsioonijuhi. Ta on ka Kobido Jaapani Näomassaaži ekspert ning enesehüpnoosi treener. Eestis on praegusel hetkel kaks Osho meditatsioonijuhtide õpetajat, üks neist on Brenda Randroo-Oja. Brenda Randroo-Oja on üks OSHO Meditatsioonikeskuse Eestis rajajaid.

Head Uudised GoodNews