1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Mis on õnn? Laura Valk: õnn on eluviis – isegi kui läheb halvasti, tegelikult läheb hästi!
Mis on õnn? Laura Valk: õnn on eluviis – isegi kui läheb halvasti, tegelikult läheb hästi!

Mis on õnn? Laura Valk: õnn on eluviis – isegi kui läheb halvasti, tegelikult läheb hästi!

Õnnekoolitaja Dalí Getter Karat, kes korraldab tänasest 30-päevast õnnelikkuse väljakutset, uuris, mismoodi naiste enesearmastuse õpetaja ja energiaterapeut Laura Valk hoiab sisemist harmooniat, kuidas tema mõtestab enda jaoks õnne ja mida ta enda töös kõige enam naudib.

Teekond enesearenguteel

Laura hakkas enda enesearenguga tegelema 4 aastat tagasi, kui hakkas käima päristeraapias – ta selgitab, et tema puhul pole need psühholoogidega rääkimised, vaid tema jaoks oli päristeraapia hüpnoteraapia. Sealt läks areng edasi hoogsalt, kuna enesetunne oli väga halb ja oli vaja kiiresti lahendusi leida.

Nüüdseks on Laura oma elus saavutanud punkti, et keskmesse tulek õnnestub kiiresti. Ta ei pea selleks joogamatti maha panema ega mingeid harjutusi tegema. Kui tuleb pingeline olukord või stress, tuleb ta kehasse. Seda õpetavad kõik meditatsioonid ja praktikad.

Foto: Shutterstock.com

Mis on parimad tehnikad keskmesse tulekuks? Laura soovitab kindlasti hingamist. „Mulle meeldib Johann Urbi püramiidihingamine. See on lihtne, konkreetne ja tõhus. Ei pea minema kuskile rühmatundi, vaid istud kodus maha ja teed ise,“ räägib ta.

Kuna ta on tiheda graafikuga ettevõtja, kes peab tihti ringi jooksma meesenergias, siis naiselikkuse paika panemiseks kasutab ta sellist tehnikat: paneb mängima muusika, millega tekib tunne, et tahaks keha liigutada. Siis teeb näiteks muusika taktis puusaringe ja lihtsalt hingab.

Foto: Rauno Liivand

Õnn on eluviis

Õnn on Laura sõnul eluviis – isegi kui läheb halvasti, et tegelikult läheb hästi.

„Minu jaoks on õnn vastutuse võtmine. Vastutuse võtmise vastand on ohvris olemine – kõik teised on süüdi ja halvad, aga kui võtad vastutuse, siis isegi kui on halb, on võimalik midagi õppida ja areneda. Siis suur kaos elust kaob ära. Ei pea olema kogu aeg rõõmus, aga olen ühenduses iseendaga ja vastutan oma elu eest,“ selgitab ta.

Vastutuse võtmise vastand on ohvris olemine – kõik teised on süüdi ja halvad, aga kui võtad vastutuse, siis isegi kui on halb, on võimalik midagi õppida ja areneda.

Foto: Rauno Liivand

Laura sõnab, et teda teeb tema töös kõige rohkem õnnelikuks see, et kui ta suudab panna naisi enda väärtust nägema.

Õnn on Laura sõnul eluviis – isegi kui läheb halvasti, et tegelikult läheb hästi. „Kui tahad hetkelist õnnetunnet, osta šokolaadi. Aga tähtis on liikuda pigem rahulolu poole. Õnn on suhteline. See, mis teeb mind õnnelikuks, ei pruugi teha sind õnnelikuks,“ ütleb ta.

Kui tahad hetkelist õnnetunnet, osta šokolaadi. Aga tähtis on liikuda pigem rahulolu poole.

Head Uudised GoodNews