1. Avaleht
  2. Hingele
  3. I AM ALIVE korraldaja Tiit Trofimov: muusika aitab vabastada raskeid emotsioone
I AM ALIVE korraldaja Tiit Trofimov: muusika aitab vabastada raskeid emotsioone

I AM ALIVE korraldaja Tiit Trofimov: muusika aitab vabastada raskeid emotsioone

Möödunud reedel toimus Kaja Kultuurikeskuses kontsert I AM ALIVE. Sündmuse peakorraldaja Tiit Trofimov ütleb, et kontserdi eesmärgiks oli publikule pakkuda võimalust olla võimalikult suures kohalolus. „Tunnetada muusika sõnumit, helisagedust, vibratsiooni ja kohalolu. Läbi selle hakkabki saalis väga palju protsesse toimuma,“ ütleb ta.

Kontserdi eesmärgiks oli publikule pakkuda võimalust olla võimalikult suures kohalolus.

Tiit Trofimov. Foto: Silver Siilak

Lugu, mis avas hinge

Idee „I Am Alive“ kontserdi korraldamiseks tuli Trofimovile festivalil Ühenduses. Ekstaatilise tantsu lõpulooks mängis Kareem Raihaini pala nimega „I Am Alive“, mille esitajateks olid Mitsch Kohn, Netanel Goldberg ja Dror Parker.

Idee „I Am Alive“ kontserdi korraldamiseks tuli festivalil Ühenduses.

Ekstaatiline Tants 24.03.23 Kareem Raihani Foto Virko Veskoja 1
Kareem Raihani. Foto: Virko Veskoja

See lugu tekitas temas kohe huvi ja ta hakkas uurima, mis nende repertuaarist huvitavat leida võib. Sõites autoga Tallinnast Tartusse, hakkas ta palasid järjest kuulama.
”Pärast seda olin pisarates – minu hinges toimus avanemine, tundsin õnne ja kergust,” ütleb Trofimov.

Foto: Silver Siilak

Trofimov ütleb, et iga kontsert, kus Mitsch, Natanel ja Dror esinevad, teevad nad oma tööd kohalolu ja usaldusega. Ükski lugu pole varasemalt valmis kirjutatud ega läbi harjutatud. Kõik instrumendid mängitakse kokku kohal laval olles.

Nii sünnivad igal kontserdil täiesti uued lood. Laval loodud muusika läheb otse publiku südamesse, vabastab neid ja tekitab rõõmu ning kergusetunde kehasse.

Foto: Silver Siilak

„See usaldus, millega mehed laval mängivad ja milline täiuslikus sellest välja tuleb…“ kirjeldab ta.

Muusika sagedus ja sõnum aitab jõuda taipamise ja selguseni iseendas

Tiit ütleb, et tema jaoks tõi see kolmetunnine kontsert täieliku selguse – ta nägi enda sihti ja seda, mida ta peab oma elus tegema. Paljusid teisi inimesi see tervendas.

Kolmetunnine kontsert tõi täieliku selguse.

Foto: Silver Siilak

Ka Kristjan Järvi ütles lihtsalt: „vau“ ja lisas, et Mehed lihtsalt usaldavad üksteist laval ja sulanduvad enda muusika loomisega kokku.

Foto: Silver Siilak

Külastajad kirjeldasid muusikat nii – see avas mu südame, tekitas minus tänutunde, viis mind sügavasse lõdvestusse, näitas mulle teed, kuhu ma oma elus pean liikuma. Näitas mulle usaldust, avas minu emotsioone. See muusika oli lihtsalt nii ilus, et õnne ja tänupisarad voolasid.

GALERII: SILVER SIILAK

Head Uudised GoodNews