1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. BLISSTONIA I DJ Raigo Kaljus: muusika on minu elus sama oluline nagu hingamine
BLISSTONIA I DJ Raigo Kaljus: muusika on minu elus sama oluline nagu hingamine

BLISSTONIA I DJ Raigo Kaljus: muusika on minu elus sama oluline nagu hingamine

DJ Raigo Kaljus, kes astub üles Blisstonia kakao ja ekstaatilise tantsu festivalil, on olnud pikalt enesearenguteekonnal ning ta sõnab, et just muusika on teda selles palju aidanud.

„Muusika on minu elus sama oluline nagu hingamine. Üsna sageli võtan kitarri ja lihtsalt laulan üksinda kodus. Need ei ole minu laulud, vaid mina olen lihtsalt kirja panija ja nende esitaja. Olen siiralt tänulik, et saan nende lugude kaudu tunda ja kogeda Jumalaga/Allikaga koos olemist,“ ütleb ta.

Muusika on minu elus sama oluline nagu hingamine.

Raigo Kaljus. Foto: Erakogu

Kõigis on olemas endale omased anded

DJ Raigo Kaljuse arvates ei ole anne miski, mida on võimalik otsida ja siis leida. See on tavaliselt palju loomulikum protsess kui arvatakse. Ta usub, et meis kõigis on olemas just endale omased anded, kuid sageli neid ei peeta anneteks, sest tänapäeva maailmas on liiga palju fiktiivseid standardeid ja parameetreid, mille järgi elu hinnatakse ja väärtustatakse.

„Võime olla andestav ja armastav ka siis, kui seda on kõige raskem teha, on väga suur anne!“ ütleb ta.

Meis kõigis on olemas just endale omased anded.

Elu ongi Tseremoonia suure algustähega

DJ Raigo Kaljus viib läbi ka tee- ja kohvitseremooniaid. Ta ise ütleb, et tema jaoks elu ongi Tseremoonia suure algustähega, aga et ta seda kõige ehedamal ja vahetumal moel kogeks, vajab ta sisemist selgust ja vaikust. Tee või kohvi selliselt joomine on lihtsalt üks moodustest.

Pidudel eelistab ta juua puhast vett! „Minu kogemus on, et väikeses koguses alkoholi, näiteks pool klaasi veini või pits viina, aitab kehal lõdvestuda ja meelel rahuneda, aga sealt edasi toimub juba meelte ja tajude tuhmistumine. Osad inimesed, aga just seda otsivadki, sest nad ei oska lihtsalt ennast muul moel välja lülitada,“ räägib ta.

Sisemiste pingete maandamisele aitab kaasa hoopis tants. Kui kasutada tantsu kui praktikat, mille abil tuua tähelepanu välisest maailmast sisemisse maailma, ehk tuua tähelepanu tegemiselt olemisele, siis sellel on väga võimas tervendav mõju kogu meie olemusele.

  • Rohkem infot festivali Blisstonia kohta leiab Facebookist!
Head Uudised GoodNews