1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. TEADMISED ENDAST! Millest räägitakse egost teadlikuks saamise seminaril?
TEADMISED ENDAST! Millest räägitakse egost teadlikuks saamise seminaril?

TEADMISED ENDAST! Millest räägitakse egost teadlikuks saamise seminaril?

egoReedel, 17. veebruaril kell 18-21 ja laupäeval, 18. veebruaril kell 10-19 toimub Tallinnas Bliss Majas Egost teadlikuks saamise seminar, mille viib läbi Joonas Saks. See seminar on sissejuhatus imelise ego lahtiharutava tööriista, Enneagrami, maailma. Enneagrami päritolu ei ole päris selge, kuid kasutuses on ta kindlasti juba paar tuhat aastat. Teadmine temast on liikunud läbi erinevate müstiliste õpetuste ja on olnud avalikkuse eest varjatud. Vaatamata oma müstilisele päritolule on ta sügavalt kahe jalaga maapeal ja imelihtsalt mõistetav igale inimesele.

Igal inimesel on Ego – see on paratamatus selles elus, nii nagu keha ja tunded. Ego on mitmetasandiline, pealispinnal on meile endile ja teistele nähtav tavaliselt vaid jäämäe tipp, selle all aga laiub mägi ise, millest me suures osas isegi teadlikud ei ole. Paratamatult juhib ta meie elu rohkem, kui me uskuda või karta oskame.

Egost tulenevad käitumised ei tähenda seda, et nad on vaid mässavad, kurjad, vihased ja omakasupüüdlikud. Vastupidi, enamus “mängudest” on hoopistükis pealtnäha armastavad, paljud neist tähelepanu lunivad, osad ennastohverdavad, mitmed väljenduvad pidevas kõiges ja kõigis kahtlemises ja suur osa on juhitud hirmudest valu, hirmu, läbikukkumise, nõrkuse, avatuse ja muu sarnase ees. Üle kõige kardab ego aga tundmatut ja seetõttu hoiab ta kinni pigem tundmaõpitud valust ja kannatusest, kui laseb sellest lahti, et võtta vastu tundmatu – elu ilma valu ja kannatuseta.Egost teadlikuks saamine on kõige valgustavam kogemus, mida oma elus läbi teha saab. Samal ajal on ta ka kõige vabastavam. Ei ole vahet, kus sa oma eluteel viibid, oled sa rikas või vaene, üdini vaimne või materiaalne, patune või õilis. See koolitus igal juhul annab Sulle juurde üksjagu sügavaid teadmisi enda ja teiste inimeste paremaks mõistmiseks.

Kaastunne on see, mida me kõik vajame nii enda kui inimkonna suhtes üldiselt ja kaastunne saab sündida vaid läbi teadlikkuse mängude, mida inimkehas olles mängime.

Joonas Saks, Rännaku Eesti juht räägib selle seminari kohta: “Olen kuulnud inimesi sel seminaril küsimas, et miks ei ole selline õpetus inimeseks olemise “kasutusõpetuses”? Miks ei õpetatata seda koolis? See säästaks inimesi niipaljust valust ja kannatustest, mida nad endale ja üksteisele põhjustavad, lihtsalt teadmatusest.

Minu enda jaoks on Enneagram saanud üheks suurimaks sõbraks ja olulisemaks õpetuseks, mis on minuni 10-aastase sügava eneseotsingu tee käigus jõudnud. Enneagram on peegel ja pärast tema tundmaõppimist on mul ennekõike iseenda ja seejärjel teiste inimestega lihtsam hakkama saada. Kui mul oleks võimalik soovitada ainult üks õpetus nende sadade seast, mida oma teel õppinud olen, siis see oleks kindlasti Enneagram.”

Rännak on lihtne, kuid samas võimas meetod lahendamaks erinevaid probleeme meie elus – nii füüsilisi, vaimseid kui emotsionaalseid. Rännaku meetod aitab jõuda otse probleemide algpõhjusteni ja need kõrvaldada. Ilma sisemiste piiranguteta saab elada oma elu, realiseerides enda täit potentsiaali ja elada vabaduses, mis on igaühe sünniõigus!

Rohkem infot seminari kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews