1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. SAA TEADA! Mis on lastejooga?
SAA TEADA! Mis on lastejooga?

SAA TEADA! Mis on lastejooga?

Eneli Essi
Eneli Essi

Lastel on tänapäeval palju erinevaid trennivalikuid, vähem neist teatakse lastejoogat. Sõna “lastejooga” tekitab veel paljudes vanemates segadust. Arvatakse, et tegemist on spetsiifilise tunniga, kus laps istub kõik 45 minutit paigal ning teeb imelikke asju. Kuidas asjad tegelikult on?

Lastejoogat tehakse lõbusalt. Just lõbusalt, sest kui laps on õnnelik, siis omandab ta läbi selle uusi asju kõige paremini. Tundi alustame vestlusringiga. Koos rääkimine õpetab lapsi ka kuulama ning teistega arvestama, samuti annab see esinemisoskuse. Pärast seda teeme soojenduse liigestele ning lihastele ning sellele järgnevad tavaliselt erinevad joogapoosid ehk asanad. Teeme ka erinevaid arendavaid mänge ning käime muinasjutumaadel reisimas.

Lastejooga annab lastele hea painduvuse, oskuse lõdvestuda ning maandada stressi, emotsionaalse tugevuse ning sisemise tasakaalu.  Tundide osaks on veel meditatsioon ning hingamisharjutused.

Füüsiliselt intensiivne osa lõppeb lõpulõdvestusega. Kui tundidel on üldjoontes kindel struktuur, siis iga tund on omamoodi, arvestades laste tundeid ja emotsioone just sel päeval.

Lastejooga teeb just eriliseks see, et selles tunnis lapsed ei võistle omavahel. Iga laps teeb täpselt niipalju kui on talle jõukohane, kuulates oma keha.

Lastejooga sobib hästi lapse põhitrenniks või teiste trennide vahepalaks ning liituda võib igal ajal.

Tundi on oodatud lapsed vanuses 3-10 aastat ning tund toimub ilma lapsevanemata. Toimumiskohad nii Tartus kui Peedul, joogatundides käivad lapsed üle linna.

Lisainfo www.enelilastejooga.ee.

Tunnis näeme!

Eneli Essi

Lastejooga

Head Uudised GoodNews