1. Avaleht
  2. Hingele
  3. KELLELE SOBIB? Mida kujutab endast meditatsioonijuhtide väljaõpe?
KELLELE SOBIB? Mida kujutab endast meditatsioonijuhtide väljaõpe?

KELLELE SOBIB? Mida kujutab endast meditatsioonijuhtide väljaõpe?

Meditatsioonijuhtide koolitaja Brenda Randroo Oja (Deva Lokita) ütleb, et mitte midagi teha tähendab ka seda, et sa ei lähe kaasa oma mõtetega, ei hakka arutlema ega diskuteerima. Osho ütleb, et: “Kui sa saad istuda rahulikult vaikuses, tehes mitte midagi, siis puudub vajadus meditatsiooni järele. Jaapanis kutsutakse meditatsiooni ZaZen. See tähendab istumist, mitte midagi tehes. Kui sa saad selliselt istuda, on see ülim, mida meditatsioon annab. Puudub vajadus millekski muuks. Aga kas sa saad?”

Mitte midagi teha tähendab ka seda, et sa ei lähe kaasa oma mõtetega, ei hakka arutlema ega diskuteerima.

Brenda Randoroo Oja. Foto: Kadri Hallik

Tänapäeva inimese jaoks on väga keeruline oma mõtetega mitte kaasa minna

Brenda tõdeb, et kuna tänapäeva inimesele on väga keeruline oma mõtetega mitte kaasa minna, siis selleks lõigi Osho aktiivsed meditatsioonid – aitamaks saavutada meditatsiooniseisundit, kogeda sisemist vaikust ja vaatlust palju kiiremini kui see, mida on võimalik saavutada passiivse istumise pikaajalise harjutamise abil. „Neid meditatsioone kasutavad miljonid inimesed kogu maailmas ning saavad erakordseid tulemusi,“ selgitab ta ja lisab, et  OSHO Dünaamilist Meditatsiooni on ka uuritud ning leitud, et see vähendab kortisooli ehk stressihormooni taset.

Brenda on pakkunud Eestis meditatsioonijuhtide väljaõpet juba alates 2018. aasta lõpust ning praeguseks on ta välja koolitanud umbes 250 juhendajat. Ta tõdeb, et on väga suur rõõm, et huvi OSHO aktiivsete meditatsioonide vastu on olnud niivõrd suur. “Tänapäeval on võib-olla kõige tuntuim neist OSHO Dünaamiline ning OSHO Kundalini meditatsioon, kuid tegelikkuses on neid tehnikaid kokku 12, millest igaüks leiab endale sobivaima,“ lausub ta.

Meditatsioonid toovad teadlikkust teatud aspektidele elus

Brenda selgitab, et meditatsioonijuhtide koolitus ei eelda eelnevaid oskusi või kogemust. Väljaõppe käigus tehakse läbi kõik Osho aktiivsed meditatsioonid. Selleks kulub osavõtjatel üks nädalavahetus. Ta lisab, et kui soovitakse ainult kogeda ning mitte õppida meditatsioone juhendama, siis saab osaleda ka ainult ühel nädalavahetusel.

Brenda Randoroo Oja. Foto: Kadri Hallik

Teisel nädalavahetusel õpitakse eelkõige meditatsioone juhendama ning tehakse lisaks mõned meditatsioonid ka Osho Saladusteraamatust. „Meditatsioonid toovad teadlikkust teatud aspektidele elus ning on ka abiks millegi õpetamisel/juhendamisel. Sertifikaat, mille saab koolituse lõpus, on rahvusvaheline ning selle alusel on võimalik juhendaja Osho Aktiivseid Meditatsioone igal pool maailmas. Nende meditatsioonide õpetamiseks on sertifikaat vajalik.“

  • Järgmine meditatsioonijuhtide väljaõpe toimub 10. – 18. veebruar (2 nädalavahetusel) TAO Keskuses. Lisainfot koolituse kohta leiad siit.
Head Uudised GoodNews