1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. JOOGALAAGER I Vajad ellu rohkem rahu ja rõõmu? Joogast võib kasu olla
JOOGALAAGER I Vajad ellu rohkem rahu ja rõõmu? Joogast võib kasu olla

JOOGALAAGER I Vajad ellu rohkem rahu ja rõõmu? Joogast võib kasu olla

Juba sel pühapäeval toimub Joogastuudio Roheline Ingel külluse loomise laager Tiina Heliste ja Ketty Heinastu juhendamisel.

Ketty Heinastu. Foto: GoodNews, Jane Vogt

Laagri päevakava:

  • 10:30 algus, väikesed snäkid
  • 11:00 meditatsioon
  • 11:30 – 13:00 jooga külluse teemal
  • 13:00 – 14:00 töötuba
  • 14:00 – 15:00 külluse meditatsioon
  • 15:00 – 16:00 lõunasöök ja vestlused/lõõgastus
  • 16:00 – 17:30 heliteraapia

Jooga sobib kõigile!

Paljudel inimestel, kes pole joogaga kokku puutunud, on tihti eelarvamused – jooga sobib ainult saledatele ja neile, kes hästi painduvad. Kindlasti peab oskama pea peal seista jne. Ketty soovitab need eelarvamused kõrvale lükata.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Ta rõhutab, et jooga sobib igas vanuses inimestele – nii naistele kui meestele. Pole oluline, milline on sinu kehakaal või füüsiline ettevalmistus. Joogatunnis võivad käia ka rasedad, kuid sellisel juhul tuleks oma joogaõpetajat kindlasti oma seisundist teavitada Kõik harjutused ei ole mõeldud rasedatele ja soovi korral saab valida ka spetsiaalse joogatunni, mis ongi mõeldud ainult rasedatele.

Jooga sobib igas vanuses inimestele – nii naistele kui meestele.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Mis on heliteraapia?

Heliteraapia on vibratsiooni põhimõttel tervendamine. „Kvantfüüsikud on tõestanud, et kõik meie ümber on energia ehk vibratsioon. Meie keha koosneb 75% ulatuses veest. Seega heliteraapia seansil ehk lamamiskontserdil, hakkab meie keha veel aktiivsemalt “helisema” erinevate pillide, nagu näiteks helikausi, gongi ja šamaani trummi mõjul tänu suurele vedeliku kogusele meie kehas. Sagedused ja vibratsioonid liiguvad kehas väga kiiresti. Lihtsamalt seletades, seisvast veest tekib purskkaevu efekt,“ selgitab üks juhendajatest Ketty.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Ta lisab, et heliteraapias aitavad pillide helid meie kehal ise tervenda, lõõgastuda ja sellega seoses loovad meie sees sisemist rahu. Joogamatil lamades ei pea sa millessegi uskuma, sinu keha toimetab ise!
„Kui veel suudad selles hetkes magama jääda, siis see on parim, Heliteraapias ei maga sa midagi maha,“ muigab naine.

Foto: GoodNews, Jane Vogt

Laagris jagatavad tehnikad pakuvad terviklikku lähenemist väärilise õitsengu avaldamiseks:

  • Positiivne mõtteviis: mõistusel on ülioluline roll külluse avaldamisel. Oma mõttemustreid ümber ühendades luuakse soodne pinnase heaolu ligimeelitamiseks ja vastuvõtmiseks.
  • Stressi vähendamine: stress ja küllus eksisteerivad harva koos. Stressist vabanedes jätad ruumi küllusele, mida elul on pakkuda.
  • Tänulikkuse praktika: küllus algab alati tänulikkusest, mida tehtav meditatsioon julgustab. Tänulikkuse kasvatamine avab südame, et vastu võtta ja hinnata elus juba olemasolevat küllust.
  • Intuitsioon ja selgus: kõrgendatud teadlikkus, mida regulaarne praktika toob, võimaldab teha teadlikke otsuseid, haarata kinni võimalustest ja liikuda enesekindlalt teel külluse poole.
  • Energia joondamine: läbi konkreetsete asendite, hingamise ja meditatsiooni joondatakse oma energiakeskused, soodustades harmoonilist voolu, et meelitada meie ellu küllust.
  • Loominguline väljendus: Kundalini jooga soodustab loovust ja eneseväljendust. Kui kasutada oma loomingulist potentsiaali, muutub inimene uute ideede, võimaluste ja lahenduste magnetiks, sillutades teed külluse pingevabale voolamisele.
Head Uudised GoodNews