1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. RAADIO ELMAR I Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik annab nõu, mida sõbraga koos looduses teha
RAADIO ELMAR I Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik annab nõu, mida sõbraga koos looduses teha

RAADIO ELMAR I Loodusterapeut Mai-Liis Kivistik annab nõu, mida sõbraga koos looduses teha

Raadio Elmari hommikujutus jagas MaiWistik brändi looja, loodusterapeut ja joogaõpetaja Mai-Liis Kivistik viite mõtet, mida võiks sõbraga koos looduses ette võtta. Loodus on väga hea stressi ja pingete maandaja, eriti koos sõbraga!

Mai-Liis Kivistik. Foto: Airi Leon

Looduse pildistamine

Esiteks soovitab Mai-Liis teha sõbrale üllatuse – öelda, et tule kaasa ja varu 2-3 tundi! Siis viid sõbra mõnusale metsarajale ja pildistate loodust. Kõigil on ju mobiiltelefon olemas ja pärast teete piltidest kollaaži. Jääb ka tore mälestus!

Mai-Liis Kivistik. Foto: Triin Maasik

Liikuv meditatsioon

Teise variandina on hea ka liikuv meditatsioon. „Inimesed kardavad meditatsiooni, aga see ei tähenda, et pead midagi tegema. Pead ainult liikuma looduses,“ selgitab ta.
Tihti minnakse loodusesse klapid peas, aga võiks kokku leppida, et 15 minutit oleme täiesti tasa ja lihtsalt kõnnime.
Kõnnid koos sõbraga täisvaikuses, kuulad metsahääli ja pärast jagate, mida te märkasite. Vahel võivad ka mõned küsimused saada vastuse, kui oleme korra vaikuses.

Foto: Airi Leon

Kiirmaalimine

Mai-Liis soovitab ka kiirmaalimist. Selleks pole vaja minna kunstipoodi, vaid võtta kaasa paberi, ka pliiatsist või pastakast piisab.
Lähete loodusesse, valite ühe objekti ja proovite näiteks 10 minuti jooksul joonistada see oma paberile.
See on ka hea hea vestlusteema – kuidas ühte lehekest võib näha erineva nurga alt.

Piknik

Pole halba ilma, on vale riietus! Loodusesse saab iga ilmaga minna piknikule. Oma lemmik söökide- või jookidega, võtta kaasa mõnus taimetee ja istuda looduse rüpes. Ei pea minema rahvast täis kohvikusse, võib minna loodusesse kogema.

Paljajalu kõndimine

Üks Mai-Liisi lemmikuid sobib hästi pingelisele linnatempole. Minna metsa, leida mõnus samblane ala, võtta jalanõud jalast ja kõndida paljajalu. See aitab leevendada stressi ja ärevust.

KUULA RAADIO ELMARI INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews