1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Intervjuu! Terapeut Liis Kuurme: paljulubav seade nimega TimeWaver loeb meie infoväljast hädade põhjusi
Intervjuu! Terapeut Liis Kuurme: paljulubav seade nimega TimeWaver loeb meie infoväljast hädade põhjusi

Intervjuu! Terapeut Liis Kuurme: paljulubav seade nimega TimeWaver loeb meie infoväljast hädade põhjusi

Liis Kuurme
Liis Kuurme

Tänapäeval muutub maailm kiiresti ja aina tõttavas ühiskonnas on paljud inimesed asunud ennast leidma vaimses maailmas. Sealt otsitakse abi ka nii mõnegi tervisehäda puhul, et mitte olla üksnes ravitav, vaid ka teada, kust sümptomid pärit on, ja haigusi ennetada.

Lisaks tava- ja alternatiivmeditsiinile on meie maailma tulnud ka mõiste täiendmeditsiin ning just sellest valdkonnast on pärit ka paljulubav seade nimega TimeWaver, mis loeb meie infoväljast hädade põhjusi. Täpsemalt räägib sellest terapeut Liis Kuurme, kes on ka TimeWaveri esindaja Baltikumis ja Soomes.

Oleme Eestis jõudnud seni avalikkusele vähetuntud infotehnoloogia arutelu juurde. Mis asi on TimeWaver ja kuidas see meile jõudis?

Kõigepealt pean ütlema, et see ei ole uus ega uudseim tehnoloogia. Mujal Euroopas on see kasutusel olnud juba üle 10 aasta. Eestisse jõudis hiljuti, kaks aasta tagasi.

Inimesed pole TimeWaverist kuigi palju kuulnud. Miks ja kellel tuli tahtmine TimeWaver Eestisse tuua?

Sellele mõttele tuli ühe seltskond, kes on juba ammu teadnud, et füüsilise keha ja sümptomite taga on midagi muud ehk meie energeetiline keha, mis hoiab organeid töös, pumpab verd ja nii edasi. Kui nad käisid seda seadet esimest korda Inglismaal vaatamas ja järele proovimas, tekkis neil arvamus, et see peab ka Eestis saadaval olema. Kaks aastat tagasi jõudis seade Eestisse ja sattusin koolitusele. Kuna olin sel hetkel oma elus teelahkmel ja otsisin väljundit, siis ma teadsin kohe, et tahan sellega tegeleda. See sattus olema jaanuarikuine nädalavahetus, kus meie praegune Saksamaa peakontorist kliendisuhete juht Michael Danz rääkis seadmest pikemalt ja jutt oli väga loogiline — kui meil poleks energeetikat, oleksime vaid üks tuim lihatükk.

Lühidalt — mida see seade teeb?

TimeWaveri põhiseadmega on võimalik sisestada inimese energeetiline DNA, mille järgi on võimalik tema energeetilisest infoväljast eraldada probleemid, mille tõttu on inimesel füüsilised või psühholoogilised kõrvalekalded.

timewaver2
TimeWaveri põhiseadmega on võimalik sisestada inimese energeetiline DNA.

Tavaliselt inimesed sellise masinaga kokku ei puutu ja tekib küsimus, on see nagu valedetektor — mida see mõõdab?

Seade analüüsib inimese infovälja, seda ei saa 100%-liselt valedetektoriga kõrvutada, küll aga näitab see, kus on inimese energeetikas midagi tasakaalust väljas. Kui võtame näiteks inimese, kel pole otseseid füüsilisi probleeme, tal pole mingit haigust diagnoositud, aga tal on mingid hirmud, siis see seade analüüsib infovälja põhjal, kust need hirmud pärit on. Tihtipeale on need pärit lapsepõlvest, aga kuna need kogemused on olnud traumeerivad, on ta pakkinud need ilusasti alateadvuse kaugematesse soppidesse.

Hirmutavaid asju ei taha ju keegi mäletada, kõik tahavad neid unustada. TimeWaver kaevab alateadvusest üles. Eestis kasutatakse palju ka sellist teraapiaid nagu „Rännak” või holistiline regressiooniteraapia, mille võte on sarnane — paned hirmu enda ette istuma, vaatad talle otsa ja küsid, mis see siis on, et ma ei julge sulle näkku vaadata. Me toome inimese alateadvusest välja juurpõhjused, miks tal on mingi hirm ja ta hakkab sellega tegelema. Tegelemine tähendab seda, et meie poolt hakkab seade saatma infovälja tasakaalustavaid võnkeid, teiselt poolt hakkab inimene ise tegelema vaimsete rutiinidega, nagu meie seda nimetame, ja millega tal on mugav tegeleda, olgu see siis jooga, mediteerimine või palvetamine. Peaasi, et inimene hakkab iseendaga tööle.

Seega pole TimeWaver mingi võluvits – ise peab ka tegutsema?

Absoluutselt. Tähtis on see, et inimene tuleb siia vabalt iseenda tahtest, tegelema iseenda probleemidega, mis on teda oma keskmest välja viinud, ja teine asi on vastutuse võtmine oma elu eest. Tänapäeva ühiskonnas olen ma vähemalt viimase aasta jooksul näinud väga palju inimesi, kes kardavad võtta vastutust. Julgus võtta vastutust on väga oluline.

Miks vastutuse võtmine nii oluline on?

See on mugav, kui keegi teine otsustab, aga siis pole sul õigust öelda, kuidas võiks olla või et keegi teine tegi sulle halba. Inimene on siia ellu tulnud, et ise otsustada, sest ainult ise saame midagi muuta. Isiklikku vastutust võttes saame teha otsuseid, mida me ise päriselt tahame.

timewaver3
Isiklikku vastutust võttes saame teha otsuseid, mida me ise päriselt tahame.

Mida tähendab see keskmes olemine, mida TimeWaver mõõdab?

Inimesele on mõistetavam, kui kasutada mõisteid „harmoonias” ja „tasakaalus”. „Õnnelik ja rahulolev” on see seisund, mida inimene kogu elu otsib armastuse ja tegevuste kaudu. Keskmes olek tähendab, et sa oledki igas mõttes tasakaalus.

On see tänapäeval võimalik? Kui palju te teate oma tutvusringkonnast inimesi, kes elavadki harmoonias?

See on igaühe jaoks midagi erinevat, seega on raske öelda, kes on tasakaalus. See on sisemine tunnetus. Igal inimesel on oma eesmärk, miks ta on siia ellu tulnud, eluülesande järgi võibki öelda, mis on tema keskmes olek, kas ta on sinna poole teel, kas ta juhindub oma kutsest või mitte. Seda on raske üheselt öelda, ent mina olen oma praktikas näinud, et põhieesmärk, miks inimesed siia tulevad, on saada rahu, täit tervist, harmooniat ja tasakaalu. Me anname mingi juhtlõnga kätte ja kui nad hakkavad sellega tegelema, siis nad tunnevadki ennast nii, nagu on tahtnud tunda.

 Igal inimesel on oma eesmärk, miks ta on siia ellu tulnud.
Igal inimesel on oma eesmärk, miks ta on siia ellu tulnud.

Kas siia tullakse viimasel hetkel, kui probleemid on juba väga suured? Kes on need inimesed, kes siin käivad?

Inimesi on seinast seina. 70‒80% on inimesed, kellel on juba konkreetne sümptom, mis annab märku, et midagi on valesti, nad on juba füüsiliselt või psühholoogiliselt keskmest väljas. On ka inimesi, kes on küll keskmes, aga otsivad midagi veel. Nad näevad, et elus on veel midagi, nad tahavad liikuda edasi teisele tasandile ega rahuldu sellega, et kõik on nüüd hästi. Meie eesmärk siinses elus on kogu aeg areneda ja kui me oleme mingis eluetapis saavutanud tasakaalu, siis on ju inimlik, et me tahame mistahes kontekstis edasi õppida.

TimeWaveri puhul tähendab keskmes olek seda, et kui me oleme infovälja DNA seadmesse sisestanud, siis seade näeb, mis on selle inimese hetkeseis, kas ta on keskmes ja milline on tema potentsiaal. Kui ta on keskmest väljas, siis milline on võimalus keskmesse jõudmiseks.

Mis asi on täpsemalt infoväli, mida see seade inimese juures muudab?

Kindlasti on palju füüsikuid, kes oskavad seda keerulisemalt selgitada. Inimesel on füüsiline keha, aura keha ja on ka astraalkeha. See ongi infokeha, kuhu talletuvad inimese emotsioonid, tunded, mõtted ja tahe. See on satelliit, kuhu salvestub tema senine elu sellest hetkest, kui hing valib oma sündimise koha, aja ja vanemad, oma inimesedisaini ja elueesmärgid. See kõik on tema infoväljas, ta kannab seda kaasas kogu elu, see satelliit salvestab kõik oma süsteemi järgi ja kui selles on miski läinud alateadvusesse, siis TimeWaver töötab infoväljaga inimese eest, et näha, mis asjad sinna on peitu läinud.

timewaver1
Astraalkeha on infokeha, kuhu talletuvad inimese emotsioonid, tunded, mõtted ja tahe.

Kui tahaksin teada, mis on minu eluülesanne ja kui kaugele ma olen sellega jõudnud, siis kas ma saaksin selle teie abiga teada?

Me saaksime anda olulist infot, kas sa oled sellele lähedal. Infoväli näitab, kui suur on sinu potentsiaal ja läbi selle me saame saata taotlusi ja küsimusi, kas teatud asjad on sinu jaoks toimivad, et edasi minna. See ei anna konkreetset jah/ei-vastust, vaid näitab ära potentsiaali. Edasi on inimese enda otsustada, mis ta selle infoga teeb. Ma ei ütle sulle, et tee seda, vaid ütlen, et hetkeseis on selline. Homme võib seis olla teistsugune, aga sa teed ikkagi korrektsioone selles, kehtestad ennast.

Millele peaks inimene mõtlema, et tulla ja abi otsida?

Minu jaoks on oluline see, et keegi ei peaks endale piiranguid või raame seadma. Siia võib tulla ükskõik kes. Ei peagi olema haige või probleemiga, siin käivad ka täiesti terved inimesed. Kui inimene tunneb, et tal on vaja mingit toetust, aga ta ei taha minna psühholoogi juurde või neelata igaks juhuks tablette, siis võiks ta meie juurde tulla. Me saame vaadata ka seda, kas inimese organitel on potentsiaal minna keskmest välja, siis saame ennetada sümptomeid ja haigusi.

Tegemist ei ole ainult väikese masinaga, millele võid panna oma käe, vaid selle taga on terve programm, siin joonistatakse reaalselt välja, näidatakse, millises organis võib midagi valesti olla, see ei ole ainult see, mida teie räägite, vaid inimene ka näeb seda reaalselt. Kas see on midagi sellist, mis sobib inimesele, kes ei usu tšakratesse, tervendajatesse jms teemadesse?

Meie juures on käinud ka suuri skeptikuid ja see on väga tervendav, kui inimene ikkagi avab ukse ja tunneb huvi selle vastu. Üks asi on uudishimu, aga et ka skeptikul toimuksid muudatused, peab ta andma loa oma infovälja tulla, ja teiseks, ta peab olema nõus ennast muutma. Paljud skeptikutel on toimunud reaalsed muutused, aga on ka neid, kes ütlevad, et midagi muutus, aga ei tea, kas see on TimeWaverist. Pole tähtis, kas see on seadmest või muust, tähtis on muutus.

Paljud skeptikutel on toimunud reaalsed muutused.
Paljud skeptikutel on toimunud reaalsed muutused.

Eesti meditsiinis väga ärevad ajad. Kas julgete öelda, et TimeWaver on alternatiiv, asenduse pakkuja keerulisematel aegadel, kus me ei tea, mis meditsiinist saab?

Olen nõus, et Eesti meditsiin ja ühiskond on praegu väga õrnas olekus. Tahan rõhutada, et TimeWaver ei ole alternatiivi pakkuja. Saksamaal ja Šveitsis on perearstid neid aastaid kasutanud, me võime, käsi südamel, öelda, et see on täiendmeditsiin, mida on tänapäeval Eesti kontekstis võimalik kasutada ka perearstikeskustes. Küll aga on siin teatud protseduurilised teemad, milleks Eesti perearstid ei ole valmis. Doktor Adik Levin on TimeWaveri kohta öelnud, et see on XXI sajandi meditsiin. Nagu ma ütlesin, me ei taha vastanduda kellelegi, võtta leiba kellegi laualt, pigem toetame ja täiendame, ning tahaksime tulevikus oma seadme kasutajate ridades näha ka perearste.

Nendele kuluks ära väljaõpe?

Neile oleks kindlasti väljaõpet vaja. Tean, et näiteks Hiina meditsiini on perearstid hakanud natuke lähemalt nuusutama. Rene Bürkland, kes töötab siinsamas majas, on teinud neile palju loenguid. Riik on hakanud ka täiendmeditsiini valdkonda tunnustama ja toetama. Koolitus ja info jagamine võiks toimuda kas siis meie endi või meie sakslastest kolleegide poolt, kõik uksed on avatud. Kuna meil on hea koostöö seadme saksa autoritega, Marcus Schmieke ja tema meeskonnaga, siis me oleme väga avatud.

timewaver8

Kes on TimeWaveri loojad?

Põhilooja on sakslasest füüsik ja kvantfüüsik Marcus Schmieke. Tema selja taga on terve grupp inimesi. Muidugi on mitmeid edasiarendajaid. Kohe tuleb meelde portugallasest teadlane Nuno Nina, kellel on üle maailma kliinikuid ja kes arendab Time Waveri andmebaase kogu aeg edasi ja otsib neile teaduslikke tõestusi. Marcus Schmiekel on tugev veeda kultuuritaust. TimeWaveri andmebaas just MED seadme puhul on selline loodusravi erinevatest maailma riikidest, veedakultuur ja kogu maailmas tuntud feng shui, seega on sel energeetiline taust.

Rohkem infot TimeWaveri kohta leiab SIIT!

Monika Kuzmina, Jüri Kukk

Head Uudised GoodNews