1. Avaleht
  2. Kuula
  3. DALI MINIPODCAST #13 I Mihkel Raud räägib õnnest
DALI MINIPODCAST #13 I Mihkel Raud räägib õnnest

DALI MINIPODCAST #13 I Mihkel Raud räägib õnnest

Õnne- ja inspiratsioonikoolitaja ja ajakirjanduse magistrant Dali Karat viib läbi Instagramis minipodcast’e. Tema 13. külaline oli muusik, kirjanik ja saatejuht Mihkel Raud.

Podcast’ist sai teada:

  • Mida arvab Mihkel õnnelikkusest
  • Kui õnnelikuna ta end praegu tunneb?
  • Mis tekitab temas flow seisundit?
  • Mida teeb ta kehva tuju korral?

Mihkel arvab, et elu, millega rahul oled, võiks ja peaks olema õnnelik elu. Viimasel ajal on õnnest palju rääkima hakatud, see on ehk väikestviisi moeasigi. Aga aegade algusest ongi see ju kõige olulisem asi. Ta usub, et õnnele mõtlemine on väga tähtis. Tema ise oma tegevusi planeerides kujutab peamise eesmärgina ette, et tema ja ta lähedased oleksid õnnelikud.

Dali Karat. Foto: Karen Härms

Kui õnnelik Mihkel on, sõltub päevast. Kui praegusest elufaasist rääkida, on ta 1-10 palli skaalal õnnelik 7-8 vahel. Samas ta usub, et päris kümneni ta ei jõuagi – see tekitab pigem hirmu, et sealt polegi kuskile edasi minna.

Õnneuurijad ütlevad, et mida kõrgem õnnetase, seda rohkem viibivad inimesed flow-seisundis. Mihkel ütleb, et on heas mõttes püsimatu ja peab kogu aeg liikuma nii vaimses kui füüsilises mõttes. Talle meeldib väga tema kodu, aga kui on 5-6 päeva kohapeal, tekib juba tõmme midagi teha ja kuskile minna. Ka kehaline tegevus on osa tema flow’st.

Head Uudised GoodNews