1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. Nõuanne raamatust “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi”: ole siiras tunnustama ja helde kiitma
Nõuanne raamatust “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi”: ole siiras tunnustama ja helde kiitma

Nõuanne raamatust “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi”: ole siiras tunnustama ja helde kiitma

Dale Carnegie annab oma raamatus “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi” meile aegumatuid ja universaalseid soovitusi inimsuhete rägastikus õige tee leidmiseks.

Dale Carnegie toob raamatus välja, et me kõik peaksime olema siirad tunnustama ja helded kiitma, siis kannavad teised sinu sõnu südames, hindavad neid ja kordavad kogu elu – kordavad veel aastaid pärast seda, kui sa ise oled need juba unustanud.

11 head mõtet raamatust “Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi”:

  1. Iga rumal võib arvustada, süüdistada, hukka mõista – ja enamik rumalaid teebki seda. Kuid on vaja mõistust ja enesevalitsust, et teistest aru saada ja neile andestada.
  2. Kui mõned inimesed tunnevad sellist nälga tähtsusetunde järele, et jäävad selle saavutamiseks vaimuhaigeks, siis kujutlege, milliseid imesid me võiksime saavutada, kui kingiksime inimestele tunnustuse, mida nad pälvivad, ilma et nad pruugiksid hulluks minna.
  3. Ei ole midagi, mis surmaks inimese püüdlikkust rohkem, kui terav kriitika ülemuste poolt.
  4. Oma vastastikustes suhetes ei tohiks me iialgi unustada, et ka meie kaaslased on inimesed ja janunevad tunnustust. See on seaduslik maksevahend, mis rõõmustab kõiki hingi.
  5. Iga tegu mille sa oma sündimise päevast saadik oled sooritanud, on tehtud seepärast, et sa tahtsid midagi saavutada.
  6. Kõigepealt ärata teises isikus vastupandamatu soov. Kes seda oskab, võidab kogu maailma, kes aga mitte, käib üksi oma teed.
  7. Kui me ainult püüame inimestele muljet avaldada ja neis meie vastu huvi äratada, siis me ei leia kunagi ustavaid, siiraid sõpru. Sõpru, tõelisi sõpru ei võideta sel viisil.
  8. Teiste vastu võltsimatut huvi tundes ei võida te endale ainult sõpru, vaid suudate arendada ka klientides lojaalsust oma firma suhtes.
  9. Informatsioon, mida me välja jagame või viisakusavaldus, mille teeme, muutub eriti tähtsaks, kui läheneme olukorrale inimese nime kaudu.
  10. Kui tahate olla hea vestleja, olge tähelepanelik kuulaja.
  11. Iga kord, kui te kodunt väljute, hoidke pea püsti ja hingake kopsud õhku täis, nautige päikesepaistet, tervitage sõpru naeratusega ja lisage südamlikkust igasse käepigistusse.
Head Uudised GoodNews