1. Avaleht
  2. Kuula
  3. DALI MINIPODCAST #20 I Helen Adamson annab nõu, kui palju peab suhtega tööd tegema
DALI MINIPODCAST #20 I Helen Adamson annab nõu, kui palju peab suhtega tööd tegema

DALI MINIPODCAST #20 I Helen Adamson annab nõu, kui palju peab suhtega tööd tegema

Õnne- ja inspiratsioonikoolitaja ja ajakirjanduse magistrant Dali Karat viib läbi Instagramis minipodcast’e. Tema 20. külaline oli laulja ja pereterapeut Helen Adamson.

Podcast’ist sai teada:

  • Kas õige suhe on tülideta?
  • Kui palju peab suhtes/suhtega tööd tegema?
  • Kuidas aru saada, kas oled suhtes hoopis potentsiaaliga?
  • Kui kaua võtavad muutused aega?
Dali Karat (Foto Kersti Niglas)
Dali Karat. Foto: Kersti Niglas

Helen tõdeb, et kunagi arvas, et tuleb prints valgel hobusel, kes toob ta ellu kõik, mida ta soovib. Kui pereteraapia ta ellu tuli ja ta süsteemset vaadet oma ellu hakkas rakendama, muutis see ta nägemust paarisuhetest.

Teda jääb saatma õpetaja lause: „Me valime endale tuttavate mustritega sarnase partneri.“ See tähendab, et partner on esmaste hooldajatega sarnane. Näiteks kui ema oli eemalolev, ei saa me valida partnerit, kes oleks teistsugune – aju lihtsalt ei näe seda.

Me valime endale tuttavate mustritega sarnase partneri.

Haavade lahti kiskumine on suhtesse sisse kirjutatud.

Suhtega töö tegemine on Heleni arvates tõlgendamise küsimus. Töö ei pea olema raske ega valus, pigem peab olema võrdne paarisuhe, kus täiskasvanud näevad, et mõlemal on vead, aga nad on otsustanud sellest hoolimata suhtes pingutada, teades, et võivad haavad lahti kiskuda, aga on valmis panustama, vaatama otsa endale ja võtma vastutuse iseenda osa eest. See on töö tegemine suhtes.

Head Uudised GoodNews