1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Sansibaril toimub joogaretriit, mis pakub osalejatele võimalust aeg maha võtta ja iseendaga sõbraks saada
Sansibaril toimub joogaretriit, mis pakub osalejatele võimalust aeg maha võtta ja iseendaga sõbraks saada

Sansibaril toimub joogaretriit, mis pakub osalejatele võimalust aeg maha võtta ja iseendaga sõbraks saada

Joogaõpetaja Silja Silleri sõnul kaasneb joogaga üks oht – see hakkab meeldima ja kui annad sõrme, siis võib võtta terve keha! Silja juhendab järgmise aasta veebruaris sansibaril ka joogaretriiti, kus soovib osalejatele pakkuda võimalust aeg maha võtta, leida iseennast, õppida end aktsepteerima ja armastama. Silja elu motoks on: “Luua rahu ja elurõõmu läbi armastuse, mõistmise ja mängu” ning sellele põhimõttele tuginevad ka tema tunnid ja coaching sessioonid.

Joogaga kaasneb üks oht – see hakkab meeldima ja kui annad sõrme, siis võib võtta terve keha!

Silja Siller. Foto: Jana Laigo

Silja on andnud trenne juba 7. eluaastast saadik ning  aastal 1996 sai ta ka ametlikult treeneri kutsetunnistuse – tänaseks on tal EKR 7 kutsetase, kõrgeim, mis rühmatreeningute treeneril olla saab. Joogaõpetajaks sai ta kuidagi loomulikult selle karjääri jätkudes. Pärast 2000. aastat ise praktiseerimisega alustamist, hakkas ta oma õpetajatelt tarkusi saama, koolitustel käima ning oma klientide ja õpilaste peal kogetut ja õpitut “testima”. Sedasi voolavalt aastal 2010 ta Kanadas elades joogaõpetajaks saigi ja tänasel päeval ongi koolitaja ja coach’ina peamiselt joogaõpetajana tegelev.

Silja Silleril on EKR 7 kutsetase, kõrgeim, mis rühmatreeningute treeneril olla saab!

Joogal on sadu kasutegureid

Silja sõnab, et joogal on sadu kasutegureid, ent kuidas praktika igale inimesele kasulik on, sõltub juba inimesest, tema väljakutsetest ja tema vajadustest. Silja ise tunneb iga kord matile astudes, et on pärast praktikat parem inimene – parem versioon iseendast. „See on hindamatu väärtus, mida jooga minule pakub. Ma olen kindlasti rohkem kohal ja teadlikum, mu hingamine ja närvisüsteem on rahulikumad ning ennekõike, ma luban endal olla mina ise,“ kirjeldab ta.

Jooga sobib nii füüsiliseks treeninguks, enda sisse piilumiseks kui oma sisemise maailma süvendamiseks ja endale pai tegemiseks; jooga on füüsiline ja vaimne teraapia ning meditatsioon, väärtused ja suhtumine. Silja sõnab, et joogaga võiks tegeleda siis, kui tekib tahtmine midagi enamat kogeda, tunnetada oma keha, avastada enda sees paindlikkus – kusjuures mitte ilmtingimata füüsiline – sest kõige olulisem on see kahe kõrva vahel olev paindlikkus, ja soov leida rahu või vastupidi kogeda energiat.

Siiski kaasneb Silja sõnul joogaga üks oht – see hakkab meeldima ja kui annad sõrme, siis võib võtta terve keha! „Ent pigem on ka joogaga nii, nagu paljude teiste aladega – liiga palju head ei ole kunagi parim. Kõike tasakaalus teha ning vahel õpetaja käe all praktiseerida on hea alguspunkt. Muidugi võib endale füüsiliste asenditega liiga teha, kui üle pingutada või tehes midagi, millest päris täpselt aru ei saa, ent kui olla päriselt kogu praktika jooksul kohal, tunnetada ja mitte astuda matile end tõestama (ehk siis alati on hea jätta ego kuskile nurka vaatama), siis on jooga vägagi turvaline praktika,“ rahustab ta.

Jooga sobib nii füüsiliseks treeninguks, enda sisse piilumiseks kui oma sisemise maailma süvendamiseks ja endale pai tegemiseks; jooga on füüsiline ja vaimne teraapia ning meditatsioon, väärtused ja suhtumine.

Silja Siller. Foto: Jana Laigo

Joogaretriit, mis pakub võimalust aeg maha võtta

Silja juhendab järgmisel aasta 6.-12. veebruar Sansibaril ka joogaretriiti, kus soovib osalejatele pakkuda võimalust aeg maha võtta, leida iseennast, nautida oma väge ja liikumist kerguses ning õppida end aktsepteerima ja armastama. „Meie päevad on täis päikest ja kergust: kogeme mis tunne on end armastada joogamatil 2x päevas, mediteerime, avastame enda sees peidus oleva helluse ja külluse läbi vestluste ja kirjutamise ning lubame oma energiatel voolata ja end kanda lasta. Silja poolt juhendatud praktikad on täis kohalolu, kergust ja rõõmu – iga hetk on uus ja täis avastamislusti ning võimalusi, puuduvad segavad piirid – on vaid võimalused, hetk ja mäng, koos hingamise, elusfilosoofia ja füüsilise leha tunnetusega,“ kirjeldavad korraldajad joogaretriidi Facebooki lehel.

„See ei ole ainult jooga, vaid eesmärk on iseendaga sõbraks saada ja endale aega võtta – jooga teeb oma töö lisaks,“ sõnab Silja ise joogaretriidi kohta.

Head Uudised GoodNews