1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. KAS ENNAST ON VÕIMALIK ÄRA KAOTADA? Ants Rootslane selgitab, miks kaotavad inimesed ära ühenduse iseendaga
KAS ENNAST ON VÕIMALIK ÄRA KAOTADA? Ants Rootslane selgitab, miks kaotavad inimesed ära ühenduse iseendaga

KAS ENNAST ON VÕIMALIK ÄRA KAOTADA? Ants Rootslane selgitab, miks kaotavad inimesed ära ühenduse iseendaga

Terapeut Ants Rootslase, kes augustikuus Ühenduses High on Life festivalil osaleb, sõnul kaotavad ära inimesed ühenduse iseendaga selleks, et saada aru, mida tegelikult kaotati ja mida tuleks uuesti üles leida. Vastasel juhul ei oska inimesed hinnata ja aru saada sellest ühendusest iseendaga ja ei oska seda mõista.

Ants sõnab, et kui ta vaatas History kanalilt püramiidide ja erinevate religioonide uurimusi, siis igas religioonis oli kujutatud erinevaid lendavaid objekte ja spekuleeriti selle üle, kas võib olla, et välised objektid tõid inimestele salateadmised või salaasjad, millega ühendust luua. „Mulle tundub, et see on nagu mänguplats siin – me kaotame midagi selleks, et aru saada, mida kaotasime ja mida peame uuesti leidma. Ma arvan, et see on väga pikaaegne protsess. Vaadates tagasi ka meie lähiajaloole või kaugemale, kus on olnud küüditamised ja kõik muud protsessid (covidi pandeemia ja muud juhtumid), kui sellel ajal paljud inimesed, kes muidu olid vaimsed, muutusid protestimeelseks, lõugasid ja märatsesid… Ehk siis kuhu ma tahan jõuda on see, et kui meil tekivad ühiskonnas väga suured pinged ja kaosed, siis me lähme ellujäämisrežiimi. See tähendab seda, et meil ei ole aega tegeleda tunnetega, vaid me peame tegelema sellega, et ellu jääda – võitle, põgene või tardu. See on protsess, mis on kaotanud meilt ära ühenduse,“ selgitab ta.

Ants Rootslane. Foto: Karl Saare

Kui meil tekivad ühiskonnas väga suured pinged ja kaosed, siis me lähme ellujäämisrežiimi. See tähendab seda, et meil ei ole aega tegeleda tunnetega, vaid me peame tegelema sellega, et ellu jääda – võitle, põgene või tardu. See on protsess, mis on kaotanud meilt ära ühenduse.

Terapeut jätkab: „Me oleme ühenduse kaotanud ka seetõttu, et kui me sünnime, siis me oleme väga naturaalsed, oleme terviklikud, me hingame, oleme ühenduses kogu maaga, vere või temperatuuri kaudu oleme ühenduses tulega ehk meil on koguaeg see ühendus olemas – me ei ole seda kuskile kaotanud, aga me ei ole lihtsalt kontaktis sellega. Tule, maa ja õhu ja kõigi muu ümbritsevaga oleme ühenduses, aga me ei taju seda igapäevaselt nii. Ühel hetkel sa tegeled erinevate praktikatega oma elus ja ma nimetan seda kupli maha lendamiseks, kus sa hakkad võibolla tajuma seda maailma natuke avarama pilguga. Sa ei ole enam selles turvalises kitsas kanalis, vaid sa lähed teadmatusesse. Ma istun sinu kõrval ja järsku tunnen, mis sinu sees toimub või mis siin ruumis on toimunud, lihtsalt enda kaudu.“

Ants Rootslane. Foto: Karl Saare

Rootslane sõnab, et on ka oma Instagrami story`s varasemalt rääkinud, et üsna sageli tekitab inimestele ärevust see, et tundlikkusega kaasneb suur informatsioonitulv ja see on nii suur ning aju on üle koormatud. Inimene ei oska aru saada, mis temaga toimub ja see on teinekord esoteeriline ärevus. „Üsna sageli hakkavad need inimesed ka nägema ja tajuma mingisuguseid olendeid ja tegelasi. Kes läheb inglite usku ja kes jookseb šamaanidega. Ma olen kõikide nendega jooksnud, see on väga rikastav kogemus olnud ja siis ongi esialgu selline koht, kus energia tahab sind teha oma käepikenduseks, aga energia puhul on alati oluline see, et sina ei ole mitte kunagi energia käepikendus, vaid tema on sinu oma,“ selgitab ta ja lisab, et kui inimene ei oska seda kõike juhtida, siis kõrgema sageduse olendid võivad samuti kahju teha. „On küsitud, et kuidas seda juhtida. See kogemus on vaja läbi teha. Kuidas sa saad üldse eneseteadlikuks või kuidas sa õpid asju juhtima, kui sa ei loo oma reegleid, oma sõnu, oma piire? Kui me tuleme perekonnatraumast välja, lahendame need teemad ära ja sul lendab üks päev see kuppel maha, siis on uuesti vaja neid piire endale ehitada, aga täiesti uue ja tundmatu maailmaga. Selleks me peame kogema erinevaid duaalsusi ja energiavorme, et me õpiks seda kõike endas integreerima ja ükshaaval seda vastu võtma, mitte kõike korraga.“

Tasub meelde jätta! 

  • Kuidas sa saad üldse eneseteadlikuks või kuidas sa õpid asju juhtima, kui sa ei loo oma reegleid, oma sõnu, oma piire?
  • Kui meil tekivad ühiskonnas väga suured pinged ja kaosed, siis me lähme ellujäämisrežiimi. See tähendab seda, et meil ei ole aega tegeleda tunnetega, vaid me peame tegelema sellega, et ellu jääda – võitle, põgene või tardu. See on protsess, mis on kaotanud meilt ära ühenduse.
  • Me oleme ühenduse kaotanud ka seetõttu, et kui me sünnime, siis me oleme väga naturaalsed, oleme terviklikud, me hingame, oleme ühenduses kogu maaga, vere või temperatuuri kaudu oleme ühenduses tulega ehk meil on koguaeg see ühendus olemas – me ei ole seda kuskile kaotanud, aga me ei ole lihtsalt kontaktis sellega.
Head Uudised GoodNews