1. Avaleht
  2. Hingele
  3. VIDEO! Praktiseeri Heiki Tomsoniga teadlikku hingamist!
VIDEO! Praktiseeri Heiki Tomsoniga teadlikku hingamist!

VIDEO! Praktiseeri Heiki Tomsoniga teadlikku hingamist!

Heiki Tomson näitab järgemööda erinevatel nädalatel hingamistehnikaid, et veelgi rohkem inimesi teadlikust hingamisest kasu saaks.

Ta soovib näidata, kuidas olla veelgi rohkem hetkes ja veelgi rohkem elu nautida, olla veelgi loomingulisem, vabam ja veelgi autentsem ehk mina ise. Teadlik hingamine on üks kiiremaid võimalusi muuta meeleseisundit, suurepärane võimalus, kuidas luua paremat elu.

Esimene harjutus on meeleseisundi muutmise hingamistehnika ja see on väga lihtne. On vaja hingata nina kaudu sisse ja lasta hingamine vabaks, mis tekitab väljahingamise. Harjutust tehakse kinniste silmadega. Sissehingamine on nina kaudu, väljahingamine suu kaudu. Sa võid oma alalõua lõdvestada, leia endale mugav istumisasend ja võidki siis silmad kinni panna, öelda endale, et toogu tähelepanu oma keha peale, korjan enda kõikidest kohtadest kokku siia ruumi, iseenda kehasse, ja alusta siis sissehingamisega nina kaudu. Sissehingamine on aktiivne ja välja hingates sa lihtsalt vabastad.

Loe sisse hingates kaheksani ja peale kaheksat vabasta väljahingamine. Kui kaheksa on sinu jaoks liiga väljakutsuv, siis tee seda siiski pehmelt ja pikenda seda. Kui sulle on lihtne kaheksani hingata, siis võid lugeda ka kümneni.

Peale mõnda hingamiskorda võid silmad avada. Kas on midagi muutunud?

See on lihtne harjutus, mis on väga võimas. See töötab kesknärvisüsteemitasandil, tasakaalustab vasakut ja paremat ajupoolkera, sümpaatilist ja parasümpaatilist närvisüsteemi ehk see seisund, kus sa oled justkui olnud, on ümberlülitatud ja tasandatud. Seda võiks praktiseerida kolm korda päevas: hommikul, õhtul ja enne magamaminekut. Kümme sellist hästi teadlikku ja avastavat hingamist ühekorraga. Kui teed seda regulaarselt, siis saabki võtta selle kasutusele igapäevaelus. Kui on koosolek või elusituatsioon, kus tunned end ärritatuna või väsinuna, siis tulla enda kehasse, enda energiaga paremasse kontakti ja luua kehatasemel muutus. See harjutus aitab seda väga kergesti ja kiiresti teha.

Head Uudised GoodNews