1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. Unistad Meditatsioonijuhiks saamisest? Peagi avaneb võimalus unistus ellu viia
Unistad Meditatsioonijuhiks saamisest? Peagi avaneb võimalus unistus ellu viia

Unistad Meditatsioonijuhiks saamisest? Peagi avaneb võimalus unistus ellu viia

13. – 16. oktoobril toimub Tallinnas TAO Keskuses Meditatsioonijuhtide Väljaõpe: OSHO Aktiivsed Meditatsioonid. Kursus on mõeldud neile, kes soovivad tegutseda Osho meditatsioonide juhendajatena ja lõpeb sertifikaadi väljastamisega koolituse läbinutele.

Foto: Shutterstock.com

OSHO Aktiivsed Meditatsioonid® on teaduslikult välja töötatud tehnikad tänapäeva inimese jaoks, mis aitavad kergemini ja kiiremini jõuda sisemise rahu ja lõdvestumise seisundisse. Osho aktiivsed meditatsioonid sisaldavad mitmeid erinevaid liikumisi, tantsu, hääleväljendust jne. ja peale neid on vaikuse osa 15 minutit.

OSHO Aktiivsed Meditatsioonid® aitavad kergemini ja kiiremini jõuda sisemise rahu ja lõdvestumise seisundisse.

Kursuse juhendaks on Brenda Randroo-Oja (Deva Lokita). Deva Lokita on Osho Rahvusvahelise Meditatsiooni Keskuse sertifitseeritud meditatsioonijuht ning läbinud erinevaid Osho meditatsioone ning kursuseid. Deva Lokita on Osho meditatsioonijuhtide õpetaja, kes on koolitanud Eestis välja üle 70 meditatsioonijuhti ning lisaks läbinud “Enesehüpnoos sügavaks meditatsiooniks” treeningmooduli. Ta on ka Kobido Jaapani Näomassaaži ekspert ning enesehüpnoosi treener.

Foto: Shutterstock.com

„See on hea võimalus kogeda ja saada põhjalikud teadmised Osho Aktiivmeditatsioonidest®, mis on loodud spetsiaalselt tänapäeva inimese jaoks. Samuti võimalus õppida neid ise juhendama ja omandada Osho Meditatsioonijuhi rahvusvaheline sertifikaat,“ sõnab kursuse kohta Deva Lokita.

Osho Aktiivmeditatsioonid® on loodud spetsiaalselt tänapäeva inimese jaoks.

Osho ise on öelnud nii: „See on minu nägemus, et on olemas palju asju, mida te õpite ainult siis, kui hakkate neid õpetama. Parim viis asjade õppimiseks, on nende õpetamine.“

Foto: Shutterstock.com

Mis asi on aktiivne meditatsioon? Osho on kirjeldanud nii …

  • Aitab lõhkuda vanu mustreid. See kiire, intensiivne meditatsioon aitab lõhkuda vanu, sissejuurdunud mustreid kehameeles, mis hoiab inimest mineviku vangis, ja kogeda vabadust, jälgimist, vaikust ja rahu, mis on nende vanglamüüride taga peidus.
  • Alustada tasuks koos teistega. Sa võid seda meditatsiooni teha üksi, aga alustuseks oleks kasulik teha koos teistega. See on isiklik kogemus, nii et ära pane tähele inimesi enda ümber. Kanna vaba mugavat rõivastust. Seda meditatsiooni võiks teha koos spetsiifilise OSHO meditatsioonimuusikaga, mis erinevaid seisundeid energeetiliselt toetab.
  • Anna endale aega. Arvesta, et see võtab aega – läheb vaja vähemalt kolme nädalat, et õige tunne kätte saada, ja kolm kuud selleks, et liikuda teistsugusesse maailma. Aga ka see pole kindel, see erineb inimeseti. Kui su intensiivsus on väga suur, võib kõik toimuda kolme päeva jooksul.
  • Alusta sealt, kust on lihtne alustada. Ma ei räägi inimesele kunagi, et alustagu istumisest. Alustagu sealt, kust on lihtne alustada. Muidu hakkad tundma paljusid ebavajalikke asju – neid, mida pole. Kui alustad istumisega, siis on sul sisemuses segadus. Mida rohkem sa istuda püüad, seda suuremas segaduses sa oled. Sa muutud teadlikuks vaid oma hullumeelsest mõistusest ja mitte millestki muust. See tekitab depressiooni ja sa oled frustratsioonis, sa ei tunne õndsust. Selle asemel kardad, et oled hull. Ja vahel sa võidki hulluks minna!
Foto: Osho Keskus
  • Lisainfot kursuse kohta leiad siit.
Head Uudised GoodNews