1. Avaleht
  2. Hingele
  3. ÜHENDUSEST I Õnnekoolitaja Dali Karat: ühendus tähendab kontakti südametasandil
ÜHENDUSEST I Õnnekoolitaja Dali Karat: ühendus tähendab kontakti südametasandil

ÜHENDUSEST I Õnnekoolitaja Dali Karat: ühendus tähendab kontakti südametasandil

Õnnekoolitaja ja raamatu “Õnn on otsus!” autor Dali Karat, kes astub üles Ühenduses festivalil, ütleb, et ühendus tähendab tema jaoks südametasandi kontakti. Maskideta olekut. Teineteise tõelist kuulamist. Teise nägemist. Teise jaoks olemas olemist ja ka ise kuuldud-nähtud olemist. Aga eelkõige avatud südamega olemist ja teisega ühendumist. Ühendus võib tekkida pargipingil, poejärjekorras, restoranis, looduses jalutades, joogamatil või kus iganes ja kellega iganes. Selleks võib olla sinu laps, kallim või hoopis võhivõõras.

Ühendus tähendab südametasandi kontakti. Maskideta olekut. Teineteise tõelist kuulamist. Teise nägemist.

Dali Karat. Foto: Kersti Niglas

Nõuanded iseenda või teiste inimestega ühenduse loomiseks

„Vaata pikalt silma. Ava teadlikult süda. Jaga endast midagi haavatavat, mis julgustab ka teisel enda kaitsemüüri langetama. Hellad ja toetavad sõnad. Käest kinni hoidmine või muu füüsiline kontakt. Naeratus. Tunnustamine ja tänulikkus,“ soovitab Dali alustuseks.

Kui tunned end üksi, siis soovitab ta küsida endalt, et kas see on päriselt tõsi? Kas sa oled päriselt üksi või on see hetkel vaid tunne? Ja kas see on 100% tõde?

Me saame olla üksi vaid siis, kui oleme ise enda hüljanud. Teised on boonuseks, aga tõeline ühendus ja kontakt peab esmalt tulema iseendaga. Seega üksinduse tunde korral tuleb esmalt pöörduda enda sisse, mitte hakata välismaailmast ühendust otsima.

Me saame olla üksi vaid siis, kui oleme ise enda hüljanud. Teised on boonuseks, aga tõeline ühendus ja kontakt peab esmalt tulema iseendaga.

8 soovitust endaga ühenduse loomiseks:

  • Vaata end peeglist, vaata peeglist endale silma.
  • Naerata iseendale.
  • Räägi iseendaga.
  • Puuduta ennast – kallista end.
  • Kirjuta päevikusse, pea endaga justkui kahekõnet. Kuula enda läbi kirjutamise.
  • Hellita ja poputa end – vii end spaasse ja õhtusöögile, käi kinos või jalutamas jne.
  • Mine loodusesse. Loodus maandab ja aitab imelise kergusega taastada ühenduse iseendaga. Ja sedasi kaob ka üksinduse tunne.
  • Meenuta ilusaid hetki lähedastega ja märkad, et praegune üksinduse tunne on vaid illusioon.

Häid harjutusi, kuidas oma ellu rohkem õnnehetki tuua

„Tänulikkus – mu püha lemmik harjutus,“ ütleb Dali. Alustades päeva kasvõi viie tänulikkusega, muudad oma südame avatuks, avaraks ja elu suhtes aupaklikuks, lükates sedasi positiivse “lumepalli” terveks päevaks veerema.

Dali Karat. Foto: Kersti Niglas

Lisaks õnnehetkede märkamine – õhtuti vaadata oma lõppevat päeva ja tuua sealt enda jaoks välja 3-5 asja, mis täna läks hästi või mis olid su pisikesed õnnehetked. Iga päev pole ilus, aga igas päevas on midagi ilusat! „Harjutades iseennast nägema õnnehetki ja olema tänulik muudad iseenda olemise ilusamaks ja läbi selle ka enda lähedaste inimeste elu kvaliteetsemaks,“ ütleb Dali lõpetuseks.

Harjutades iseennast nägema õnnehetki ja olema tänulik muudad iseenda olemise ilusamaks ja läbi selle ka enda lähedaste inimeste elu kvaliteetsemaks

13.-16. juulil toimub Adila puhkekeskuses taas Ühenduses High on Life enesearengufestival. Festivali eesmärgiks on pakkuda võimalus saada ühendus iseendaga ja kogeda suhteid, mis avardavad ja kosutavad. Ühendus on nii inimlik ja tavaline, kuid praegusel ajal on paljudel sellest puudu. Festivali piletid on müügil Fienta.com.

Head Uudised GoodNews