1. Avaleht
  2. Hingele
  3. LUMMAV VIDEO I I AM ALIVE kontsert viis sisemisele rännakule
LUMMAV VIDEO I I AM ALIVE kontsert viis sisemisele rännakule

LUMMAV VIDEO I I AM ALIVE kontsert viis sisemisele rännakule

14. aprillil toimus Kaja Kultuurikeskuses kontsert I AM ALIVE. Sündmuse peakorraldaja Tiit Trofimov ütleb, et kontserdi eesmärgiks oli publikule pakkuda võimalust olla võimalikult tõelises kohalolus. „Tunnetada muusika sõnumit, helisagedust, vibratsiooni ja kohalolu. Läbi selle hakkab saalis publiku seas väga palju protsesse toimuma,“ ütleb ta.

Foto: Silver Siilak

Laval astusid üles Mitsch Kohn, Netanel Goldberg ja Dror Parker, kes lõid koha peal ruumi, mis koosnes helist, vaikusest, laulust ja kohalolust, et astuda kontakti hetke voolamisega ja kulgeda sisemisele rännakule.

Foto: Silver Siilak

Mitschi unikaalne klaverimäng puudutas publiku südant

Mitsch on helilooja, müstik ja muusikaprodutsent, kelle unikaalne intuitiivne klaverimäng puudutab otse publiku südant. Tema tervendavad helirännakud väljendavad loomulikult ja vahetult olevikuhetke energiat, viies kuulajad sügavasse sisemise rahu ja ühenduse seisundisse.

Foto: Silver Siilak

Mitsch on võtnud enda eluteeks hoida muusikuna ruumi, et kõik saaksid sügavama kogemuse. Ta usub, et maailm vajab praegu inimesi, kes on avatud oma sisemisele tõele ning võtavad enda eest vastutuse – ühiskond seisab tugevatel ja hoolivatel inimestel, kes teavad, kes nad on ning toetavad teisi.

Foto: Silver Siilak

Mitsch arvab, et maailmas toimuv sunnib meid aina enam endasse vaatama ning kasvama – olema muutus, mida soovime maailmas näha. Ta on kindel, et me saame õppida ning olla ise rahu. Kuidas seda saavutada? Mitschi sõnul ennast paremini mõistes ning aru saades, mis eraldab meid rahust ja hoiab meid enda egos. „Kui me leiame ühenduse, on otsustamine lihtsam. Siis me tunneme ega süüdista enam kedagi,“ arvab ta.

Maailmas toimuv sunnib meid aina enam endasse vaatama ning kasvama – olema muutus, mida soovime maailmas näha.

Foto: Silver Siilak

Ruum, kus lasti maagial sündida

I AM ALIVE kontserdil tema sõnul ei „tehtud“ midagi. Loodi ruum, kus lasti maagial sündida. „See on lihtne. Ma sukeldume tundmatusse, lülitame välja masina enda peas ning usaldame oma intuitsiooni. Laseme sõnadel, muusikal, lugudel ja vaikusel läbi meie ilmneda ja sündida, alistudes täielikku avatusse. See on kutse märgata ja lubada väljenduda kõigel, mis on olemas siin ja praegu: tunded, mõtted, keha aistingud, tühjus, hääl, emotsioonid ja liikumine…“ kirjeldas Mitsch.

Head Uudised GoodNews