1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. PILLET PUUDUTAB! Hinga, haiguta ja ela täiega!
PILLET PUUDUTAB! Hinga, haiguta ja ela täiega!

PILLET PUUDUTAB! Hinga, haiguta ja ela täiega!

Hingamine on midagi, mida teeme kogu aeg, kuigi seda pidevalt endale ei teadvusta. Juhiseid, kuidas teadlikult ja tervendavalt hingata, saab raamatust:

Dan Brule´„LIHTSALT HINGA.

„HINGA OMA ELLU EDU TÖÖS, ARMASTUSES JA KÕIGES MUUS, MIDA SA TEED.“ Kirjastus Pilgrim 2018.

Terve inimene ei saa lõpmata pikaks ajaks „vabatahtlikult” hingamata jätta, sealjuures ellu jäädes. Kui ta uut õhku sisse ei tõmba, tõuseb süsinikdioksiidi tase veres ja ta kogeb tohutut uppumistunnet. See refleks on loomulik arvestades, et hingamiseta langeb hapniku tase veres ohtlikult madalale juba mõne minutiga. See võib põhjustada pöördumatut ajukahjustust ja surma.

Õppides juhtima oma hingamist ja meelt, õpid juhtima oma elu! Hingamistöö on hingamise teadvustamine ja teadliku hingamise abil enda tervendamine ja arendamine, ärkamine ning hinge, meele ja keha transformeerimine. Hingamistöö kolm peamist elementi:

  • Teadlikkus – mille sõnum on: „Ärka üles!“
  • Lõõgastumine – mille sõnum on: „Lase minna!“
  • Hingamine – mille sõnum on: „Haara ohjad!“

Minu isiklik lemmikpeatükk, millest pole enne nii palju juttu olnudki, on selles raamatus: „Kuidas haigutamine tervist parandab?“

„Haigutamine on loomulik hingamistehnika, mis tervendab keha ja parandab üldist heaolu. See annab energiat ja samal ajal ka lõõgastab. Haigutamine aitab võidelda unega, parandab meeleolu ja väljutab kehast stressi ja pinget.

Haigutavad peale inimeste veel ka kõik imetajad, linnud ja roomajad. Loomad haigutavad sageli enne rünnakule asumist ja pärast rünnaku lõppu.

Haigutamine on nakkav ja teadus on hakanud seda fenomeni tõsisemalt uurima. Ka on teada fakt, et sotsiopaadid ei haiguta teistega koos. Mida väiksem on inimese empaatiavõime, seda vähem ta nakatub teistega koos haigutamisse.

Haigutamine on loomulik ja tervisele väga kasulik nähtus. Meid on õpetatud arvama ja tundma, et haigutamine on ebaviisakas või isegi solvav. Oleme sellesse kodeerinud sõnumi, et haigutajal on igav või et ta ei tunne toimuva vastu huvi.

Haigutamisega kaasneb loomulik vajadus end sirutada ja häälitseda, et ehk tegelikult on see hetk kaunis, see kõneleb tervisest ja elusolemise nautimisest. Haigutamise kaudu saab kontakti oma energia, keha ja tunnetega. Haigutamine aitab meil avaneda ja teiste inimeste tunnetega ühele lainele minna, teistega energeetilisel tasandil ühendust võtta.

Kuid millal sa haigutad?

Sa ilmselt ei tee seda enne, kui keha seda nõuab, sind selleks sunnib. Ja mida sa siis teed? Siis sa ilmselt surud selle alla, kas osaliselt või täielikult. Loo endale ise igapäevased haigutuse rituaalid.

Haiguta teadlikult. Haiguta sageli. Regulaarselt. Igaüks suudab haigutust esile kutsuda. Proovi kohe. Tee seda rohkem kui korra. Siruta end haigutuse ajal. Tee haigutades rahustavat häälitsust. Haiguta, kuni silmad märjaks lähevad. Unusta ära, mida teised arvavad. Ära mõtle sellele, mida sa ise arvad! Ära mõtle sellele, kuidas sa kõrvalt paistad. Naudi ennast. Proovi! Veelkord!

Mis tunne on?

Pille Teearu – psühhoterapeut, nõustaja

Head Uudised GoodNews