1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. NÄOJOOGA I Triin Terasmaa: näojooga mõjub meeleolu tõstvalt
NÄOJOOGA I Triin Terasmaa: näojooga mõjub meeleolu tõstvalt

NÄOJOOGA I Triin Terasmaa: näojooga mõjub meeleolu tõstvalt

Triin Terasmaa on terviseterapeut ja koolitaja, kelle kirg on tervist toetav eluviis. Ta omab sotsiaaltöö alast kõrgharidust ning toitumisterapeudi ja funktsionaalse toitumise nõustaja diplomit. Varasemalt omab 3 aastast töökogemust toitumisterapeudina ning on ennast täiendanud erinevate, nii füüsilist- kui vaimset tervist toetavatel aladel. Hetkel töötab Pharma Nordis koolitajana ning lisaks terviseterapeudina.

Triin Terasmaa. Foto: Helen Tulp

Eelarvamuste puudumine ja julgus katsetada viisid näojoogani

Triin kuulis näojoogast esimest korda kolm aastat tagasi. „Mulle meeldib kõike katsetada, mis on seotud keha bioloogilise eksistentsi toetamisega,“ räägib naine, et eelarvamused tal selles valdkonnas puudusid. Konkreetselt näojoogaga otsustas ta alustada, kuna näo peal polnud koolitaja varem treeninguid katsetanud ja see hetk tunduski selleks hea võimalus. „Esimene katsetus sobis mulle väga ja hakkas kohe meeldima,“ meenutab Triin. Naisel on tegelikult ka üks konkreetne probleem, mis motiveerib teda harjutusi tegema – tema parem silmalaug on vajunud rohkem alla ning selle jaoks on näojooga harjutused väga head. Seetõttu on silmalihaste harjutused ka talle näojooga juures lemmikud.

Mulle meeldib kõike katsetada, mis on seotud keha bioloogilise eksistentsi toetamisega.

Näojooga töötuba. Foto: Helen Tulp

Näojoogat on võimalik kombineerida ka tööpäeva sisse

Triin on harjutusi teinud teatud perioodide tagant. „Praegu teen harjutusi töökohal, samal ajal kui kolleeg läheb suitsupausile,“ kirjeldab ta, kuidas näojoogat on võimalik kombineerida ilusti näiteks tööpäeva sisse. „Meeleolu tõstvalt mõjuvad näojooga harjutused kindlasti – tööl olles on see nagu sirutuspaus. Mis siis, et ainult näole, värskendavalt mõjub ta tervele kehale,“ lisab ta. Naise näitel saab öelda, et näojooga harrastamiseks ei pea kuhugi eraldi minema ega isegi toolilt tõusma. Triinu sõnul on näojoogaga seoses kõige lõbusamad hetked olnudki just tööl olles, kui naine harjutusi läbi viib ja kolleegide reaktsiooni jälgib.

Näojoogaga seoses on kõige lõbusamad hetked olnud tööl olles, kui naine harjutusi läbi viib ja kolleegide reaktsiooni jälgib.

Triin Terasmaa ja Mai-Liis Kivistik. Foto: Helen Tulp

Tänaseks on Triin näojoogaga väga rahul ning praktiseerib seda tööl igapäevaselt. „Olen enda välimusega rahul. Soovitan hommikuti kasutada abivahenditest näorullikut ja lisan niisutavat kreemi Happik. See paneb näo energia hästi tööle ja trimmib näonaha ja lihased ilusti ära,“ annab Triin lõpetuseks soovitused päevarutiiniks.

Head Uudised GoodNews