1. Avaleht
  2. Jooga ja meditatsioon
  3. JOOGAPÄEV I Pirita kloostris tähistati rahvusvahelist joogapäeva
JOOGAPÄEV I Pirita kloostris tähistati rahvusvahelist joogapäeva

JOOGAPÄEV I Pirita kloostris tähistati rahvusvahelist joogapäeva

Eile tähistati Pirita kloostri varemetes rahvusvahelist joogapäeva, mille raames inimesed üle maailma praktiseerisid üht ja sama joogaseeriat.

Foto: Aleksandr Guzhov

Joogatreeningutel keskenduti kehaasenditele, teadlikule hingamisele ja meditatsioonile. Sündmusel läbiti lihtsaid harjutusi, mis sobisid nii algajatele kui ka kogenud joogaõpetajatele.

Foto: Aleksandr Guzhov

Praktikapäeva viisid läbi kogenud instruktorid Indiast ning sündmus toimus India saatkonna ja Pirita Linnaosa Valitsuse koostöös.

Foto: Aleksandr Guzhov

„Jooga on suurepärane viis tugevdada keha ja vaimu ning leida sisemist rahu ja tasakaalu,” jagas joogapäeval aktiivselt kaasa löönud Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit. „Ühtlasi on mul hea meel, et saime anda sündmusele omamoodi sügavust juurde tuues iidse India praktika Püha Birgitta kloostri varemetesse, kus sadu aastaid tagasi toimus samuti vaimne töö. Tuues jooga väärtused pühamu varemetesse ühendasime sel päeval erinevad vaimsed traditsioonid.“

Jooga on suurepärane viis tugevdada keha ja vaimu ning leida sisemist rahu ja tasakaalu.

Foto: Aleksandr Guzhov

India suursaadik Ajaneesh Kumar avaldas tänu Pirita Linnaosa Valitsusele abi ja koostöö eest üheksanda rahvusvahelise joogapäeva edukal korraldamisel.

Foto: Aleksandr Guzhov

India päritolu keha ja meele süsteem aitab parandada füüsilist vormi, vähendada stressi, lõõgastuda ning aitas suurendada üldist heaolu.

  • Rahvusvahelise joogapäeva toob inimesteni India riik, kus jooga on osa kultuurist, filosoofiast ja eluviisist.
Head Uudised GoodNews