1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. KATKEND RAAMATUST I Mis siis, kui sa loobuksid armastusest ja asendaksid selle tänutundega?
KATKEND RAAMATUST I Mis siis, kui sa loobuksid armastusest ja asendaksid selle tänutundega?

KATKEND RAAMATUST I Mis siis, kui sa loobuksid armastusest ja asendaksid selle tänutundega?

Enamik meist kulutab palju aega iseendast osade lahutamisele selleks, et kellegi teise eest hoolitseda. Ütleme, et sulle meeldib vabal ajal jooksmas käia, aga selle asemel otsustad sa veeta aega koos oma kaaslasega, näitamaks talle, kui väga sa temast hoolid. See on üks näide sellest, kuidas sa lähisuhte loomise nimel end iseendast lahutad. Teise tähelepanu võitmiseks ja enda maailmapildi killukeste koos hoidmiseks on veel teisigi võtteid – näiteks arvustamine ja õigustamine.

Foto: Shutterstock.com

Lahutuseta suhe on selline, kus sa ei pea iseendast lahutama ühtegi osa selleks, et kellegi teisega suhtes olla. See on olukord, kus kõik inimesed ja asjad, kelle või millega sul on suhe, võivad suhte tulemusena muutuda millekski enamaks.

Gary M. Douglase ja Dr. Dain Heeri raamat „Lahutuseta suhted“ sisaldab abivahendeid, harjutusi ja protsesse, mida võid kasutada lahutuseta suhete loomiseks, selgitamaks, mida oma suhetelt soovid ja avastamaks, mis on sinu jaoks tõene.

Lahutuseta suhe on selline, kus sa ei pea iseendast lahutama ühtegi osa selleks, et kellegi teisega suhtes olla.

Avaldame raamatust katkendi, mis räägib armastusest ja tänutundest.

Mis siis, kui sa loobuksid armastusest ja asendaksid selle tänutundega? 

Tänulikkusega ei kaasne mingit arvustamist. Armastusega võib arvustamine küll kaasas käia, aga tänutundega koos ei saa esineda mingit arvustamist. Võid olla tänulik isegi mõnele valetajale. Sa ei arvusta fakti, et nad valetavad, vaid üksnes teadvustad endale seda. Ma võin olla tänulik valetajate eest, sest tean alati, et nad mulle valetavad. Ma ei oota neilt, et nad mulle tõtt räägiksid. Olen tänulik nende valeliku iseloomu eest, sest tean, et ei pea neid usaldama. Ma ei pea pimesi uskuma, et nad mulle tõtt räägivad.

Kui sa kellegi vastu tänu tunned, aitab see su olemusel avarduda. Kui sa kellegi vastu armastust tunned, võib see tekitada arvustamist. Metafüüsilises kogukonnas räägitakse sageli tingimusteta armastusest. Tingimusteta armastus saab esineda ainult seni, kui sa ei tee midagi “valesti”, sest siis muutub su tingimusteta armastus vägagi tingimuslikuks.

Sa ei pea elama oma emotsioonidest lähtuvalt. Enamik inimesi püüavad oma armastust tõestada suurte emotsioonide näitamisega. “Ma olen imeline partner, sest mul on sinu vastu nii tugevad emotsioonid.” Mida see tähendab? See on alati tõestuseks, et emotsioonid on sinu olemuselt tähtsamad. Mis siis, kui oleksid lihtsalt tänulik nende inimeste eest, kes su ellu on tulnud?

Sa ei pea elama oma emotsioonidest lähtuvalt.

Foto: Shutterstock.com

Püüa öelda: “Ma olen sinu eest tänulik. Olen tänulik selle eest, kes ja mis sa oled.” See ongi tõde, mida sa väljendad iga kord, kui ütled: “Ma armastan sind.” Kui sa ütled lapsele, et oled tema eest tänulik, siis mõistab ta väga hästi, mida sa sellega öelda tahad. Kui sa aga ütled: “Ma armastan sind,” ootab ta sellele järgnevat laksu, sest iga kord kui vanemad last karistavad, kuuleb tema: “Ma annan sulle laksu seepärast, et sind armastas.” See tekitab lapses segadust, mitte armastust.

Raamatu saab tellida Apollo e-poest!

VAATA KA GOODNEWS TV SAADET KAIDI KARILAIDIGA “RÄÄGI OMA LUGU”!

Head Uudised GoodNews