1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. Kolm Dan Brule hingamisharjutust! Kuidas hingamise abil oma keha turgutada?
Kolm Dan Brule hingamisharjutust! Kuidas hingamise abil oma keha turgutada?

Kolm Dan Brule hingamisharjutust! Kuidas hingamise abil oma keha turgutada?

Hingamistööst abi väga paljude asjade puhul, näiteks nagu terav või krooniline valu, unetus, kaaluprobleemid, keskendumishäired, ärevus, depressioon, trauma ja lein, jne. Raamatus “Lihtsalt hinga” õpetab kogu maailmas tunnustatud ja hinnatud hingamistööekspert Dan Brule lihtsaid, ent uudseid teadmisi, mida kastavad tippsportlased, võitluskunstide meistrid, eriväelased, päästetöötajad ja vaimsed joogid.

Tippjuhid ja sportlased teavad, et hingamist reguleerides on võimalik muuta oma emotsionaalset ja füsioloogilist seisundit. Üha enam kasutavad inimesed teadlikku hingamist oma igapäevaelus, et vaigistada oma meelt ja vabaneda sundmõtetest või saavutada tipptulemusi ükskõik, millisel elualal.

Jagame heade uudiste portaali lugejatega Dan Brule hingamisharjutusi.

Teraapiline hingamine 

Väga tervendavalt mõjub, kui hingata vabalt ja aeglaselt kuus korda minutis. Kui kuus korda minutis hingamine on sinu jaoks liiga raske, võta eesmärgiks kaheksa või kümme. Kui kuus on kerge, harjuta viis või neli korda minutis hingamist. Hingamine kuus korda minutis tähendab viiesekundilist sissehingamist ja viiesekundilist väljahingamist. Kahe hingetõmbe vahele jääb seejuures vaid põgus üleminke. Hingamine on rütmiline ja tundub pideva ja sujuvana.

Sisse, 2, 3, 4, 5

Välja, 2, 3, 4, 5

Sisse, 2, 3, 4, 5

Välja, 2, 3, 4, 5

See on hingamine, mida saad harjutada igas olukorras. See on ideaalne selleks, et koondada mõtteid ja lõõgastada või ergutada keha.

Vaba ja täielik väljahingamine 

Oskus vabastada õhk välja hingates kiiresti ja täielikult on võimas oskus. Kui sa ei õpi ennast vabastama, siis pole midagi imestada, et sa ei suuda vabaneda pingest või valust, hirmust ja ärevusest või peas keerlevatest sundmõtetest. Vabastamist on võimalik õppida hingamise abil. Kui sa suudad väljahingatavat õhku kiiresti ja täielikult endast välja lasta, suudad sa kergusega endast vabastada veel palju väga üllatavaid asju. Kui sa täielikult sisse hingad, tekib sisemine surve ja kõik rinnalihased saavad venitust. Seda tekkivat survet ja lihaste elastsust on võimalik kasutada selleks, et lihased sinu eest ise välja hingaks. Väljahingamine on refleksiivne tegevus, vastureaktsioon. Pole vaja puhuda ega suruda, lihtsalt lõõgastu ja lase vabaks ning hingeõhk voolab ise sinust välja. Proovi kohe. Hinga sügavalt sisse ja lase siis õhk vabalt välja. Lase sel lihtsalt välja tulla. Kiiresti ja täiesti – ära püüa seda kontrollida. Ära tee seda aeglaselt. Lase hingeõhk vabaks, lase sel välja voolata; nii tühjaks, kui võimalik. Kui sa selle nipi kätte saad, tunned end suurepäraselt.

Mõtlemine ja hingamine 

Vali üks väekas sõna või väljend, tõotus või kinnitus, ja hakka seda iga hingetõmbe ajal kordama justkui hingates seda oma olemusse. Võib-olla on mõni omadus või oskus, mida sa tahad osata? Võib-olla tahad hakata midagi meeles pidama või hoopis on sul vaja midagi meelde tuletada? Ehk on sul oma väelause? Või tahad mõnes negatiivsest ja sulle vastu töötavast sisemisest veendumusest vabaneda? Sisenda hingamise abil oma kehasse ja meelde toetav või vabastav mõte, kinnitus või lubadus.

Mis on see, mida sa hetkel kõige rohkem väärtustad? Vabadus? Julgus? Kaastunne? Rahu? Selgus? Harmoonia? Tervis? Armastus? Järjekindlus? Kannatlikkus? Moodusta enda jaoks väelause, kinnitus, deklaratsioon või afirmatsioon ja lisa sellele hingamise vägi, et seda reaalselt kogeda. Südamest tulevad sõnad, mis saavad hingamise jõudu, võivad muuta su mõtteid ja kogu elu! Täna on hea päev elamiseks ja suurepärane päev selleks, et oma meelde ja kehasse uut elu hingata!

Taiji klubis toimub 8. mail hingamine parema vaimse tervise ja soorituse saavutamiseks Dan Brulega.

Kursus on mõeldud huvilistele, kes mõtlevad, kas teadlik hingamine võiks olla üks tee, mille kaudu tuua oma ellu enam tasakaalu ja teadlikkust, mille abil leevendada pingeseisundeid ja toime tulla stressiolukordades.

Head Uudised GoodNews