1. Avaleht
  2. Hingele
  3. EKSTAATILINE TANTSURÄNNAK I Eriti äge pidu saab toimuma Tartus!
EKSTAATILINE TANTSURÄNNAK I Eriti äge pidu saab toimuma Tartus!

EKSTAATILINE TANTSURÄNNAK I Eriti äge pidu saab toimuma Tartus!

Tartus peetakse 11. oktoobril müstiliste rütmide saatel ekstaatiline tantsurännak, mis lõpeb Jagaspace’i mõnusa lõõgastava gongidespaaga.

Õhtu algab imeilusa rituaaliga: pühitsetakse ja juuakse koos tseremoniaalselt kakaod ja lauldakse mõned väelaulud. See on naturaalne, puhas kakao, mis mõjub kehale ergutavalt, samas vererõhku tõstmata. Kakao sisaldab ainet, mis loob õnnetunde (aktiviseerib endorfiinide teket) ja paneb südame põksuma. Maiad, kes avastasid kakao imelised omadused, nimetasid seda jumalatejoogiks.

1,5-tunnise vabastava tantsurännaku loob Margit Foht, kes on Väekate Sündmuste Agentuuri asutaja ja juhendab teraapilisi väetantse juba kaheksandat hooaega. Tema suurim kirg on tantsimine. Väetantsud on sündinud läbi Margiti isikliku kogemuse, ühendusest oma isikliku väega ja inspireeritud „Viie rütmi tantsust“.

Gongi orgaanilised helid aitavad vabaneda hirmudest ja teistest negatiivsetest emotsioonidest

Gong on maailma üks vanimatest instrumentidest, mis aitab müstilise ja ülemheliderikka kõlaga saavutada sügavat lõdvestumisseisundit. Hommikumaa filosoofia järgi aitavad gongi orgaanilised helid vabaneda hirmudest ja teistest negatiivsetest emotsioonidest. Gongihelid tasakaalustavad organismi. Inimkeha koosneb suures osas veest ja kogeb gongivibratsioonis sügavat vibroakustilist massaaži, mis aitab kaasa loovuse suurendamisele ja mitmekordistab immuunsussüsteemi aktiivsust.

Hommikumaa filosoofia järgi aitavad gongi orgaanilised helid vabaneda hirmudest ja teistest negatiivsetest emotsioonidest.

Jagaspace’i liikmed on Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia muusikateraapiakursuse lõpetanud heliterapeudid ja gongimeistrid.

Head Uudised GoodNews