1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Ekke Lainsaluga esinev Ereli Järv: mul on mantra “Õnn on minu loomulik olek”
Ekke Lainsaluga esinev Ereli Järv: mul on mantra “Õnn on minu loomulik olek”

Ekke Lainsaluga esinev Ereli Järv: mul on mantra “Õnn on minu loomulik olek”

Fotod: erakogu, Pixabay.com

12. juunil toimub Tallinna Linnateatris „Rännak kitarrimuusika ja elutõdedega“, kus esinevad kitarrist Ekke Lainsalu ja joogaõpetaja Ereli Järv. Mida Ereli kontserdil teeb? Ta ajab juttu. Ei laula. Siin veel mõned meie küsimused, millele Ereli vastas.

Kui tihti võtate vastu selliseid spontaanseid kutseid?

Harva. Kui tunnen kutse ära oma hinges, on kerge öelda  “jah”  ning teen seda hingestatult ja rõõmuga.

Mis ootab inimesi ees esinemisel, kus olete Ekke Lainsaluga laval?

Kõik see, mis neid ootab ees, sünnib nende sees, seega igaüks saab sealt oma loo. Meie rõõm on jagada heli- ja sõnatervendust. Kuidas täpselt see olema saab, selgub kohapeal. Hoiame võimalikult palju avarust ja spontaansust, et läbi kohaloleku saaks sündida see, mis hetkel oluline ja mis meid ühendab sel eluteel.

Kas muusika ja sõnad tervendavad?

Tervendavad ja hävitavad. Sõltub, kuidas neid kasutada ja mida me oma ellu soovime. Siinkohal panen soovi teele, et üha enam häälestuksime armastusele, andestamisele ja tänutundele, et see väljenduks meie mõtetes, sõnades ja tegudes. See, mida välja annad, tuleb tagasi!

See, mida välja annad, tuleb tagasi!

Suvi on parim aeg enesega rahu tegemiseks. Kuidas teie endas rahu ja rõõmu leiate, et olla tasakaalus?

Mul on mantra “Õnn on minu loomulik olek”.  Seetõttu ma viin fookuse elus nendele aspektidele, mis takistavad õnne- ja rahuloluseisundit kogemast. See teekond juhatab mind hirmudele otsa vaatama ja sisendab: “Minu suurim jõud on julgus. Kui ma aktsepteerin oma hirmu, muutub see armastuseks.” Mida enam me õpime ennast aktsepteerima ja armastama, seda enam tekib mõistmine, et rõõm ja õnn on meis kõigis endas olemas.

Kui ma aktsepteerin oma hirmu, muutub see armastuseks.

Mis on õnneliku elu valem?

Usaldan oma jõu armastuse teenistusse. See teekond vajab palju ausust ja kohalolekut. Seal on palju andestust, tänu ja aktsepteerimist. See on teekond, kus sünnib tervikutunnetus kõigi ja kõigega. Kui õpin usaldama iseend ja elu, olen jõudnud koju.

Usaldan oma jõu armastuse teenistusse.

Kuidas on teie vaimne teekond teie elu muutnud?

Lühidalt kokkuvõttes võin öelda, et kõik on muutunud ja on edaspidigi pidevas muutuses. Naudin teadmatust ja elu üllatusi. Ise aga kulgen hetkes olemises, mitte enam äraolemises.  Läbi kohalolu ja koostöö oma kehaga on hingesoovidele tõlgendus lihtne tulema. Austan oma teed ning teen parimaid valikuid iseenda ja kogu universumi ees.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews