1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Eesti esimesel kundalini jooga festivalil astub üles õpetajaid mitmest riigist
Eesti esimesel kundalini jooga festivalil astub üles õpetajaid mitmest riigist

Eesti esimesel kundalini jooga festivalil astub üles õpetajaid mitmest riigist

Hatu joogamõisas toimub 19.-21. juulini Eesti esimene kundalini jooga festival “Valguses elamise rõõm”.

Festivali kaugeim külaline Jasbir Singh Khalsa on Indias asuva Khalsagarhi Sewa– ja Meditatsioonikeskuse (Khalsagarh Sewa and Meditation Center) asutaja. Ta jäi äritegevusest pensionile selleks, et pühendada oma aeg Guru Nanaki inimlikkusefilosoofia õpetamisele ja aidata neid, kes abi vajavad.

Festivalile tuleb ka selle keskuse teine asutaja, joogaõpetaja Dharam Nivas, kes on pärit Soomest, kuid 2014. aastast elab Indias.

Jivan Mukta pole Eestis esmakordne külaline. Ta on sündinud Tšiilis, kuid elab 2005. aastast Soomes. Jivan mukta’ks nimetatakse advaita vedanta filosoofias sisemise vabanemise leidnut.

Hariduselt on ta poliitikateadlane ja ajaloolane. Ta on avaldanud arvukalt artikleid vaimsuse, jooga ja tervendamise teemadel.

Sat Darshan on Soome joogamuusik ja üks shakti-tantsu juhtivõpetajaid maailmas.

Sat Guru Kaur Khalsa on naine, kes pärit Londonist, kuid elab nüüd Barcelonas, kus ta on keskuse Guru Guru direktor. Talle meeldib rännata mööda maailma, eriti näiteks Lõuna-Ameerikas, ja jagada naistele julgustust. Kundalini jooga alused omandas ta 1977. aastal Mehhikos.

Eestit esindavad festivalil Harpurkh Kaur, Jagat Joti Kaur, Jai Kartar Kaur, Prabhudeep Kaur, Taranbir Kaur ja Prabhudeep Singh.

Harpurkh Kaur kõnnib kundalini jooga radadel 2006. aastast, kui ta jõudis iseendani. Tema joogatunnid toimuvad Tartus ja Viljandis.

Jai Kartar Kaur on lõpetanud Londoni joogakoolis kundalini jooga õpetajate esimese ja teise taseme. Hetkel on ta täielikult pühendunud vaid kundalini jooga ja joogi Bhajani õpetuste uurimisele.

Taranbir Kaur on õppinud joogat näiteks Prantsusmaal ja Londonis. Taranbir tähendab päästvat purjekat, kes viib kõiki lõpmatusse.

Jagat Joti Kaur on viimased kuus aastat pühendunud kundalini jooga õpetamisele ja heliteraapiale. Ta on õppinud nii Eestis kui ka erinevates välisriikides oma ala parimatelt meistritelt.

Prabhudeep Singh ja Prabhudeep Kaur on abielus. Nad on Hatu joogamõisa peremees ja perenaine. Tänu muutustele elus leidis Prabhudeep Singh tee kundalini jooga juurde 2009. aastal. Prabhudeep Kaur on saanud kundalini joogaõpetaja kutse 2010. aastal Eestis, ta on korraldanud Eesti rahvusvahelisi joogaõpetajate koolitusi ja juhtinud Eesti Kundalini Jooga Õpetajate Ühingut, mille asutamisest möödub tänavu 10 aastat.

Head Uudised GoodNews