1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Kreet Rosin tegi luulekogu plaadiks
Kreet Rosin tegi luulekogu plaadiks

Kreet Rosin tegi luulekogu plaadiks

Kreet Rosin sai Hooandja abil valmis CD “Armastuse helid”, mille esitluskontserdid toimuvad 12. juulil Võrus, 24. juulil Häädemeestes, 10. augustil Pärnus ja 24. augustil Kassaris.

Enamik plaadi sõnadest on kirjas tema 2018. aastal ilmunud luulekogus “Armastuse read”.

Kreet Rosin on muusikateraapiat tudeeriv ja harfi mängiv terapeut, kes oma esimese harfi (15 keelega) meisterdas Saksa pillimeistri Christoph Löcherbachi juhendamisel 2012. aastal. Sealt said alguse tema pillimänguõpingud. Paar aastat hiljem meisterdas ta sama pillimeistri käe all 33 keelega böömi harfi.

Musikaalsuse on Kreet pärinud vanematelt, pillimeisterdamispisiku aga isapoolselt vanaisalt Arturilt, kelle kodu seintel rippusid erinevad tema enda kätetööna valminud keelpillid ja kes oma unikaalse kandlega esines ka Estonia laval. Kirjutamispisiku on Kreet saanud ilmselt emapoolselt vanavanavanavanavanavanaisalt Jüri Kuldkepilt (1720-1800), kes oli Lydia Koidula vanavanavanaisa ja A.H. Tammsaare vanavanavanavanaisa.

Kreet usub, et kui muusika haagib inimese sisemaailmas toimuvaga, võib sellel olla tervendav toime, st inimene saab terviklikumaks, kuna kuuldud helide toimel miski justnagu loksub temas paika. Luba end kanda armastuse helidel!

Head Uudised GoodNews