1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Heiki Tomson avaldab 12 postitust sellest, kuidas teadlik hingamine on muutnud tema elu
Heiki Tomson avaldab 12 postitust sellest, kuidas teadlik hingamine on muutnud tema elu

Heiki Tomson avaldab 12 postitust sellest, kuidas teadlik hingamine on muutnud tema elu

Heiki Tomsonilt küsitakse ikka, millist konkreetset kasu teadlik hingamine tema ellu on toonud. Ta otsustas, et kirjutab sellest 12 blogipostitust, sest just nii palju on olnud peamisi muutusi. Esimesele postitusele pani ta nimeks “Kehateadvuse ja intuitsiooni kasv”.

“Kui alustasin biodünaamilise hingamise ja traumade vabastamise metoodika (BBTRS) ja Dan Brulé teadliku hingamise praktiseerimisega, mõtlesin: olen neli aastat joogaga tegelenud, ei suitseta juba 10 aastat ega kuritarvita alkoholi, toitun enam-vähem tervislikult – ma arvan, et mul on piisavalt hea kehatunnetus. Ja seda kindlasti ka oli võrreldes mu varasema elustiiliga, kuid seda oli väga vähe võrreldes mu kehateadvuse tunnetusega, mida kogen täna. Ma leian, et olen alles teel võimetepotentsiaali veelgi täiuslikuma avaldumise suunas.

Palju inimesi arvab, et kõik, mida sa märkad, tead, tunned ja tajud, ongi reaalsus. Ja see ongi ühest vaatekohast nii. Kuid võib juhtuda ka nii, et teise inimese tunnetus ja tajumine võib olla palju sügavam ja terviklikum. See inimene ei jookse, kiirusta ega võitle vahetpidamata positsiooni ja tulemuse eest. Ta on lõdvestunud, kohalolev, rõõmsameelne, abivalmis, hoolitsev. Tekib soov: tahaks endale ka seda seisundit.

Kehateadlikkuse kasv annab võimaluse märgata ja mõista oma keha- ja meelesüsteemis toimuvat kiiremini ja terviklikumalt kui aktiivselt ühenduses olles vaid oma meelesüsteemi mõtete, kogemuste, uskumuste ja harjumustega. Meditsiinilises keeles võime öelda nii, et kui meie parasümpaatiline närvisüsteem ja sümpaatilise närvisüsteemi toimine on tasakaalus või kui me oskame seda süsteemi teadlikult tasakaalustada, siis suudame teha täpsemaid valikuid ja täiuslikumaid sooritusi. Me tajume reaalsust adekvaatsemalt ja oleme paremini ühenduses oma väega.

See on põhjus, miks tippsportlased, äriinimesed, võitluskunstide meistrid, joogid, koolitajad, lauljad, mungad ja teised õnnelikud inimesed praktiseerivad isiklikus ja professionaalses elus hingamisharjutusi. Olles heas ühenduses oma kehateadvusega, on mul parem intuitsioon, sest ma mõistan, mida mina antud hetkel kõige rohkem vajan ning millisel parimal moel saan ma suhestuda mind ümbritseva keskkonna ja inimestega.

Ameerika teadlaste uuringud on tõestanud, et meie kehateadvus reageerib enne meie teadlikku meelt. Näiteks täiskõhutunne tekib tänu aju sekkumisele 10-15 minutit hiljem. Nii söövad inimesed sageli lemmiktoitu rohkem, kui keha antud hetkel vajab. Seega on keha kuulates võimalik reageerida kiiremini ja sooritada tegevus teadlikumalt ja suunatumalt. Nii võib kaduda igapäevane kiirustamine ja võitlemine, mis asendub lõdvestuse, kokkuleppimise ja sooritusega.

Siit tekib eelis nende inimeste ees, kes kogu aeg oma ressurssi intensiivelt kasutades ei märka enda potentsiaali. Sul avardub menüü ja see tekitab konkurentsieelise. Sa lähed ruumi ja enne ruumi sisenemist oled juba teadlik, mis hakkab juhtuma. Ning sa keskendud ainult sinu jaoks oluliseimale ega tegele asjadega, mis sind ei puuduta. Nii hoiad kokku oma ressurssi ja jõuad soovitud tulemuseni seitse korda kiiremini.

Pole mõtet olla igas pulmas peigmees. Võibolla ongi see just see, mida joogid tuhandeid aastaid tagasi mõtlesid, miks hingamispraktika loob seitse korda kiirema kasvu. Võib-olla saab nii öelda, et sa kasutad sama asja tegemiseks seitse korda vähem ressurssi, ja sulle jääb 6/7 ressurssi alles, mida saad kasutada enese tervendamiseks või suuremate asjade saavutamiseks. Või tõstad lihtsalt enda eluenergiaga laetust ja naudid seda.

Kui ka sina soovid tõsta kehateadlikkust oma igapäevaelus, siis kutsun sind kogema hingamismetoodikat BBTRS. See on imeline võimalus vabastada ennast piiravatest uskumustest ja blokeeringutest, tõsta intuitsiooni ja kogeda eluenergia voolamist uues kvaliteedis.”

Head Uudised GoodNews