1. Avaleht
  2. Kuula
  3. DALI MINIPODCAST #11 I Sacred Amrita selgitab, miks ja kuidas kasutada yoni muna
DALI MINIPODCAST #11 I Sacred Amrita selgitab, miks ja kuidas kasutada yoni muna

DALI MINIPODCAST #11 I Sacred Amrita selgitab, miks ja kuidas kasutada yoni muna

Õnne- ja inspiratsioonikoolitaja ja ajakirjanduse magistrant Dali Karat viib läbi Instagramis minipodcast’e. Tema 11. külaline on naiste intiimsuse heaolutooteid müüv Sacred Amrita.

Podcast’ist sai teada:

  • Mis on yoni muna?
  • Miks seda kasutada?
  • Millal ja kui kaua kasutada?
  • Milliseid harjutusi teha?
  • Kuidas valida õige muna?

Sacred Amrita selgitab, et tema teekond yoni munadega sai alguse aastaid tagasi pärast lapse sündi. Raseduse ajal ta aktiivselt tegeles vaagnapõhjalihaste treenimisega, aga pärast sünnitust otsustas, et tahab kaasata ka mõne treeningvahendi, et harjutusi efektiivsemalt teha. Ta ostis apteegist silikoonist tupekuulid, aga ei saanud väga pikalt kasutada. Alguses oli kõik hästi, aga siis hakkasid ilmnema ebameeldivad sümptomid – seda on öelnud paljud teisedki naised. Kellel on tekkinud tupeseen või muud ebameeldivad ilmingud.

Dali Karat. Foto: Kersti Niglas

Siis ta kuulis yoni munadest, mis on tehtud poolvääriskividest. Ta soetas esimese yoni muna ja seda sama muna kasutab jätkuvalt probleemideta. See on andnud häid tulemusi ja tal tekkis soov seda jagada ka teiste naistega.

Ta selgitab, et yoni muna on vaagnapõhjalihaste treenimise vahend, et parandada seksuaalelu kvaliteeti,  tupekuivusest, madalast libiidost, aga saada lahti ka teatud vaevustest nagu uriinipidamatus ja soolepidamatus.

Tihti on levinud eksiarvamus, et vaagnapõhjalihaseid peaks treenima vaginaalselt sünnitanud naised või eakad. Tõsi, rasedusega vaagnapõhi muutub, aga riskitegusid on teisedki – näiteks suitsetamine, krooniline kõhukinnisus, krooniline köha. On omajagu naisi, kes pole sünnitanud ja siiski kogevad tumetuimust, madalat libiidot, lekkeid.

On erinevad harjutused – aeglased, kiired pingutused ja pikk pingutus. Kõigepealt on oluline tuvastada õiged lihased. See on sama lihas, mida kasutad, et peatada uriinijuga. Yoni muna aitab neid lihaseid treenida.

Head Uudised GoodNews