1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Talvise joogafestivali peaesineja Sudha: ootan väga kohtumist Eesti inimestega, et jagada üheskoos laule, vaikust ja harmoonilist rahutunnet
Talvise joogafestivali peaesineja Sudha: ootan väga kohtumist Eesti inimestega, et jagada üheskoos laule, vaikust ja harmoonilist rahutunnet

Talvise joogafestivali peaesineja Sudha: ootan väga kohtumist Eesti inimestega, et jagada üheskoos laule, vaikust ja harmoonilist rahutunnet

Sudha-112. märtsil Tallinna Kultuurikatlas toimuva talvise joogafestivali ehk Elustiilipäeva peaesinejaks on Taani juurtega ja Indias üksiolemise saladusi õppinud väelaulik, Osho järgija ja planeedi Maa laps Sudha, kes kogub rahva kokku “Südame hääle” töötuppa, loitsuhelide ja mantrate maailma.

Kui küsida, kuidas saab inimeste keskel olles läbi meloodiate osutuda ühtäkki üksi oma südamekojas olevaks, siis vastab Sudha nii: “Kuulajad tunnetavad oma sisemist rahu ja vaikust, kui neil on võimalik tunnetada ja ümbritseda end sellisest muusikast. See rahu on meis kõigis juba olemas, mõnikord me lihtsalt vajame võtit, et avada selle imelise püha koha uks meie sisemuses. Mantrad on sellised maagilised võtmed. Minu arvates juhtub kontsertidel ime siis, kui inimesed tulevad kokku, kiirates armastust. Midagi enamat polegi vaja teha, kui olla oma südamega kohal.”

Kümne aasta eest koges Sudha Üksolemise Ülikoolis Chennai lähedal Indias selget üksiolemise tunnet ja leidis enda jaoks tee, mille kaudu oli tal võimalik jumaliku energia allikaga ühendust saada. Seda energiat annabki ta nüüd edasi oma lauludega.

Sudha-2

Sudha pühenduslaulud on mõeldud kõige jumaliku pühitsemiseks, nad oma ammutatud kogu maailma kultuuridest ja nende uskumustest. “Erinevad mantrad ja pühenduslaulud kõnetavad mu hinge erinevalt. Mõni on tuju tõstev ja pühitsev, teine rahustav ja meditatiivne. Alati on midagi igale meeleolule,” seletab ta. Õige muusika on tema sõnul kiirtee üksolemise kogemuseni, kui sa oled täielikus rahus ja aktsepteerimises kõigega, mis on.

Sudha-3

Elustiilipäeval alustab Sudha energiakeskuste aktiviseerimisega läbi juhendatud meditatsiooni, kus kokkutulnud inimesed laulavad algmantraid seitsmele peamisele energiakeskusele kehas. “Tegelikult on kehas veel palju teisi energiakeskusi ja tšakraid, kuid see konkreetne meditatsioon mõjutab otseselt seitset peamist tšakrat. Sellest meditatiivsest ruumist, mille me loome, avaneb Südame Hääl, ja justkui laulab oma laulu,” jutustab ta. “Ükski mu töötuba pole kunagi sarnane teisega, see kujuneb osalejate energiast. Seega see on üldine raamistik, kuid kõik sünnib kohapeal! Ma tõesti väga ootan kohtumist Eesti inimestega, et jagada üheskoos laule, vaikust ja harmoonilist rahutunnet!”

Sudha-5

Elustiilipäev ehk talvine joogafestival toimub 12. märtsil Tallinna Kultuurikatlas. Tegemist on heaolule ja terviklikule eluviisile pühendatud päevaga, mil toimuvad erinevad loengud, joogatunnid ning avatud on heaolumess. Joogafestival on hinge pidu, isegi kui oled joogast ainult mõelnud.

Tasub ka teada, et Heaolumess on tasuta, see on avatud kõigile.

Piletid on müügil Piletilevis!

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews