1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. IDAMAINE OSKUS! Hiina Tui Na massaaži kursus õpetab, kuidas eluenergiat vabalt voolama panna
IDAMAINE OSKUS! Hiina Tui Na massaaži kursus õpetab, kuidas eluenergiat vabalt voolama panna

IDAMAINE OSKUS! Hiina Tui Na massaaži kursus õpetab, kuidas eluenergiat vabalt voolama panna

Tui Na6.-7. mail kell 10.00 – 17.30 toimub Tallinnas aadressil Weizenbergi 20b Hiina Tui Na massaaži kursus, mille korraldab Põlistarkuste ja Rahvaravi Kool. Tui Na on idamaine kehateraapia, mida on kasutatud Hiinas juba 4000 aastat ning mida praktiseeritakse seal igas haiglas ja kliinikus. Tui Na massaaž on Traditsioonilise Hiina Meditsiini haru ning põhineb samal teoorial. Massaaži peamine eesmärk on mõjutada energiakanaleid ja punkte, et taastada Qi energia (eluenergia) liikumine.

Tui Na tähendus hiina keeles väljendab selle manuaalse ravimeetodi jõulist iseloomu: „Tui“ tähendab „suruma“ ja „Na“ tähendab „haare“. Tui Na massaaži võib Lääne praktikatest võrrelda osteopaatia, kiropraktika või füsioteraapiaga. Kuid Tui Na eelis kõigi nimetatud ravimeetodite puhul on see, et Tui Na ei mõjuta ainult lihaseid ja liigeseid, vaid energia (eluenergia) voolu kehas.

Tui Na avaldab survet meridiaanidele ja nendel asuvatele punktidele, mõjutades Qi (eluenergia) vaba ja ühtlast voolamist läbi kogu keha. Hiina meditsiini seisukohalt on kõik haigused põhjustatud Qi voolamise tasakaalutusest ja selle voole seatud takistustest. Kui Qi voog kehas on tasakaalus, on inimene lõõgastunud, rahulik ja innukas, olles saavutanud painduvuse ja vabanenud valudest. Enamikule inimestest on see tuttav, kuid me kogeme seda harva. Tavaliselt toimivad inimesed allpool optimaalset energia taset.

Tui Na massaaž keskendub eelkõige mingile terviseprobleemi lahendamisele ja ei pea haarama kogu keha. Kui seda siiski teha, siis on massaažil ka lõõgastav toime.

Koolituse ülesehitus käib järgmiselt: meridiaanid ja neil asuvad Qi punktid masseerimiseks; massaaži tehnikad ja võtted; massaaži näidustused ja vastunäidustused; praktiline Tui Na massaaži harjutamine massaažlaudadel.

Koolitajaks on Yong Xue Hu (Lumi), kes on Hiina traditsioonilise meditsiini terapeut ja vanemmassöör. Lumil on pikaaegsed kogemused diagnostikas, Qigong harjutuste praktiseerimisel ja õpetamisel ning erinevate Hiina meditsiini manuaalteraapiate rakendamisel. Lumi on õppinud meditsiini Hiinas, kuid elanud ja töötanud viimased 15 aastat Eestis.

Koolitusele on oodatud kõik terapeudid, kosmeetikud ja massöörid, kes soovivad omandada uue „tööriista“ ja on eelnevalt kokku puutunud massaaži tegemisega. Koolituse läbinu tunneb Hiina tervisekäsitluse põhimõtteid; mõistab meridiaanide süsteemi ja ideed; oskab läbi viia Tui Na massaaži.

Lõpetamisel saab tõendi koolitusel osalemise kohta. Koolituse maht on 16 akadeemilist tundi, koolitusel on tõlge inglise keelest eesti keelde. Osalustasu on 120 eurot (koos käibemaksuga 144 eurot), hind sisaldab koolitust, koolituseks vajalikke materjale ja teepause.

Registreeruda saab elektroonselt SIIT või kirjutades tarkustekool@gmail.com.
Lisainfo: E-mail: tarkustekool@gmail.com, tel: 5241650.

Head Uudised GoodNews