1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. VÕTA AEG MAHA I Põlvamaal toimub 20. augustil Eesti esimene HingamisLaulupidu
VÕTA AEG MAHA I Põlvamaal toimub 20. augustil Eesti esimene HingamisLaulupidu

VÕTA AEG MAHA I Põlvamaal toimub 20. augustil Eesti esimene HingamisLaulupidu

Eesti esimene HingamisLaulupidu toimub 20. augustil 2022 Valgemetsa puhkekülas Põlvamaal. Festivalipäeva jooksul on võimalik kogeda hingamistööd erinevate ekspertide käe all, osaleda mitmekesistes aruteludes, tutvuda Eesti pärimuskultuuri erinevate väljendustega ning kuulata Eesti algupäraseid helikeeli.

Foto: Shutterstock.com

Päeva jooksul toimuvad meistriklassid ja praktilised õpitoad, kust saab väärtuslikke tööriistu ja näpunäiteid elukvaliteedi muutmiseks ning pärimuskultuuri integreerimiseks igapäevaellu. Paralleelselt toimub ka tervisetoodete laat väikeettevõtjate ja käsitöölistega nii Põlvamaalt kui üle Eesti, mis annab võimaluse täiustada teadmisi tervisliku toitumise, ökoehituse ja palju muu osas.

Näiteks hingamistreener ja -terapeut ning üks HingamisLaulupeo loojatest Heiki Tomson viib HingamisLaulupeol läbi töötuba “Kõige tähtsam oskus tänapäeval – lõdvestumine läbi intensiivsuse.“ „Inflatsioon, sõda, Covid, energiakriis, teadmatus. Tänapäeva ühiskonnas toimuv on intensiivne kogemus iga inimese füüsilisele ja vaimsele tervisele. Lisaks isiklik- ja tööelu. Meie kehad on kõrgtehnoloogilised süsteemid, mis on juhitud läbi hingamise. Meil on võime 90 sekundiga muuta oma meeleseisundit, vabastada keha pingetest ja lahti ühenduda kollektiivteadvuse mõjutustest. Võlusõnad sellises transformatsioonis on oskus lõdvestuda,“ kirjeldab Heiki töötuba. Selles töötoas õpetab ta maailma juhtivate hingamismeistrite praktikaid ning kuidas oma närvisüsteemi igapäevaselt tasakaalustada intensiivsetel aegadel ja hetkedel.

Meil on võime 90 sekundiga muuta oma meeleseisundit, vabastada keha pingetest ja lahti ühenduda kollektiivteadvuse mõjutustest. Võlusõnad sellises transformatsioonis on oskus lõdvestuda.

HingamisLaulupeol osaleb ka enesearenguteejuht Tiit Trofimov, kelle kireks on näidata inimestele enesearengu erinevaid võimalusi. „On ülioluline, et kui inimene seda teekonda alustab, jõuaks ta kõigepealt õige inimese juurde. Kehv ja ebateadlik kogemus võib sulle veel suurema trauma tekitada,“ sõnab ta. Tiit jagab allpool olevas videos lihtsat hingamisharjutust, mis aitab energia tööle panna.

Samuti võtab HingamisLaulupeost osa terapeut ja mentor Merike Villard, kes ütleb, et hingamine on kõige aluseks. „Mida sügavamale sa tahad iseendas minna, seda parem on, kui tunned teadliku hingamise tehnikat ja mõistad oma keha läbi hingamise,“ lausub ta.

Mida sügavamale sa tahad iseendas minna, seda parem on, kui tunned teadliku hingamise tehnikat.

HingamisLaulupidu on õige valik, kui soovid:

  • luua elutervet tulevikku;
  • toetada läbi enesearengu ühiskonna tervenemist;
  • õppida oma ala ekspertide käe all keha ja vaimu tervendavaid hingamispraktikaid;
  • koguda teadlike valikute tegemiseks infot ja vahendeid Teadliku Valiku laadalt nautida eesti muusikat, üheskoos laulmist ja -tantsimist.
Head Uudised GoodNews