1. Avaleht
  2. GoodNews TV
  3. VIDEO I Johann Urb: sa võid olla väga mehine mees, aga samal ajal võid rääkida ka oma tunnetest
VIDEO I Johann Urb: sa võid olla väga mehine mees, aga samal ajal võid rääkida ka oma tunnetest

VIDEO I Johann Urb: sa võid olla väga mehine mees, aga samal ajal võid rääkida ka oma tunnetest

Enesearengu teejuht Tiit Trofimov vestles oma podcast’is „Keset elu“ Johann Urbiga, kes on Eesti päritolu USA näitleja ja endine modell, kelle missiooniks praegu on õpetada inimestele hingamist, meditatsiooni ja vaimseid praktikaid. Johannil on hea meel, et viimastel aastatel paistab, et mehed on hakanud natukesehaaval „urust“ välja tulema ja südant avama.

Põnev on inimestega, kes julgevad end avada

Johann ütleb ausalt, et tal on igav inimeste seltskonnas, kes ei ole autentsed ega julge end ausalt väljendada sellisena nagu nad on. Aga inimestega, kes soovivad end avada, on hoopiski põnev. Kui suhelda avameelselt ja ausalt, vahetatakse energiat ja energia läheb suuremaks. Johanni sõnul just nii juhtuvadki imed.

Tänapäeval ei pea ka enam peitma seda, kes sa oled. Johann usub, et palju on kasu internetist, taskuhäälingutest, videotest, raamatutest, mis annavad inspiratsiooni, elujõudu ja rõõmu, et oleksime meie ise.

Kui suhelda avameelselt ja ausalt, vahetatakse energiat ja energia läheb suuremaks.

Eriti tore on see, et ärkama on hakanud mehed ning stigma, et tundeid väljendavad ainult naised, on kadumas. „Sa võid olla väga mehine mees, aga samal ajal võid rääkida ka oma tunnetest,“ arvab ta.

Johann ütleb ka, et kui sa oled end juba avanud, ei saa enam kinniseks muutuda.

Meestel pole tihti võimalik avatult teiste meestega rääkida

Johann on harjunud, et tema kodukohas LA-s elavad üsnagi avatud inimesed. Nii tuleb vahel üllatusena, et mujal on mehed nii kinnised.

Ta toob näite, et tantrakoolitustel LA-s räägitakse nendest teemadest sõpradega vabalt, mujal aga on mehed öelnud, et ei saa nendest teemast ühegi meessõbraga rääkida. Naissõpradega muidugi, aga meestega mitte, sest mehed vaatavad kohe viltu.

Johann küsis temalt, et millest te siis räägite. Korvpallist, jäähokist… „See on nii igav! Palju sellest rääkida võib? See näitab, et puudub mehena sügavus ja julgus,“ märgib ta.

Loomulikult ei ole kõik valmis end kohe avama. Johann möönab, et temalgi oli sellega alguses raskusi. Eriti kartis ta väljendada raevu ja viha, sest ei teadnud, mis temast kõik võib välja tulla. Kuid selle vabastamine oli tõeline teraapia.

Avatud olemist ei meile õpetatud

Johann nendib, et avatud olemist ei ole meile koolis õpetatud. Tal on hea meel, et ta saab tuua need teadmised teistele ja öelda – sõbrad, see pole teie viga, et te ei tea! Mina ka ei teadnud natuke aega tagasi, aga nüüd tean. Proovime seda!

Ta usub, et kui inimesed on vähegi avatud, on nad nõus proovima teha midagi teistmoodi. Küll aga paljud kardavad uusi ja tundmatuid asju. Miks? Johann arvab, et mingi osa meie identiteedist teab, et kui omandame mingi uue asja, vana justkui sureb. Seda eriti meeste puhul.

Nii oli ka Johanni jaoks üks suurimaid avastusi, et ta ei teagi kõike. „Kui lasin lahti mõttest, et tean, kuidas asjad käivad ja avasin end õppimiseks, langes õlgadelt raskus. See, et sa midagi ei tea, ei tähenda, et oled rumal või saamatu, sa ei ole seda veel lihtsalt õppinud,“ märgib ta.

Head Uudised GoodNews