1. Avaleht
  2. Hingele
  3. TÄNULIKKUS KUI ELUSTIIL I 3 lihtsat sammu “ohakate” vastu
TÄNULIKKUS KUI ELUSTIIL I 3 lihtsat sammu “ohakate” vastu

TÄNULIKKUS KUI ELUSTIIL I 3 lihtsat sammu “ohakate” vastu

Kõigi eludes on nii ohakaid kui ka ilusaid lilli. Maailm on nii lihtsalt loodud. Õnneks saab igal hommikul valida, kas pöörata pilk elu ohakatele või kaunitele lilledele. Keskenduda muredele või sellele, mis on elus juba hästi? Kurta kõige halva pärast või olla tänulikud heale?

„Kujutage ette aeda, kus kasvavad sajad ilusad lilled. Aia servas kasvab aga suur ohakas. Igal hommikul läheb aednik ohaka juurde, et vaadata, kas see on ikka alles. Loomulikult on see seal, laiutab ja torgib kõiki, kes lähedale tulevad. Sellest igahommikusest rännakust sinna aia serva on maasse tekkinud rada, millel ei kasva enam isegi muru, lilledest rääkimata,” ütlevad Kai Oja ja Heike Pettinen.

Foto: Pixabay

„Aga need ilusad lilled? Nemad on seal aias ju ka ikka alles. Nad avavad igal hommikul koos päikesega oma õienupud ja on valmis aednikule suurt rõõmu pakkuma, kui ta vaid korraks nende poole vaataks. Nad on valmis kasvama ja katma kogu aia oma iluga, kui ta vaid neile tähelepanu annaks. Tema aga keskendub vaid ohakale,” jätkavad nad.

Tänulikkus on kõige võimsam moodus, kuidas head oma ellu juurde luua. Selle praktiseerimiseks soovitavad Kai ja Heike 3 lihtsat sammu:

  • Igal hommikul kirjuta üles 10 asja, mille eest sa tänulik oled. Nii pöörad kohe oma mõtted heale ja ilusale.
  • Saada armastust 3 inimesele, kes sulle elus haiget on teinud. Pea meeles, et viha ei tee haiget sellele, kelle suunas sa seda saadad. Viha teeb haiget ainult sulle. Armastuse saatmine teeb sulle aga head.
  • Võta igal hommikul 5 minutit, et kuulata oma südame häält. Kui sul on mõni mure, siis küsi sellelt häälelt lahendust. Kui on vaja langetada mõni otsus, siis küsi, mis tooks sulle rohkem kasu. See hääl on tark. Õpi teda kuulama.

Kui tahad tänulikkuse muuta oma elustiiliks, siis juba 29. märtsil alustavad Kai ja Heike 21-päevast väljakutset. Rohkem infot leiab Facebookist!

Head Uudised GoodNews