1. Avaleht
  2. Sündmused
  3. Üksi, aga siiski koos: online’i kolinud üritused aitavad end koduseinte vahel arendada
Üksi, aga siiski koos: online’i kolinud üritused aitavad end koduseinte vahel arendada

Üksi, aga siiski koos: online’i kolinud üritused aitavad end koduseinte vahel arendada

Koroonaviiruse tõttu on mitmed üritused jäänud ära ning kolinud hoopis internetti. Ehkki online’is kohtumist ei anna muidugi live’is kohtumisega võrrelda, on internetiüritustel siiski oma plusse – näiteks saab üritust järele vaadata ning tunda, et sa pole siiski üksi.

Ühenduse loomine ja üksteise mõistmine läbi võrgu

Online festivali Ühenduses korraldajad Merliis Sulg ja Peep Õunapuu räägivad, et on osalenud mitmetel online kursustel ning tunnevad, et see on võimas, kuidas saab luua ühendust ning üksteist mõista. “Kas me ütleme elule “jah”, kas me astume oma väesse ja otsustame, et nüüd on aeg ennast täiesti vastu võtta ja teha muutus. Me võime lõpmatuseni enda eest põgeneda, aga see ei anna meile midagi, praegu on meil võimalus öelda turvaliselt “jah”, teha need muutused, millest me oleme koguaeg unistanud ja elada sellist elu, mida pole kuidagi osanud luua. Meil on võimalik seda teha ja see käib kõik läbi meie endi,” rõhutab Merliis, et end arendada saab ka läbi interneti.

Me võime lõpmatuseni enda eest põgeneda, aga see ei anna meile midagi.

Internetiüritused annavad võimaluse osaleda kursustel, kuhu varem ehk minna ei julgenud

Merliis ütleb, et on näinud oma klienditöödes, et inimestel on vaja teadmisi ja oskusi ning tal on hea meel, et tänapäeva maailm soosib seda, et inimesed saavad võimaluse üritustel osaleda oma kodudes. “Tihtipeale on olnud selliseid kursuseid, kuhu inimesed ei ole julgenud tulla, võibolla ei saa seoses oma ametiga, positsiooniga. Nüüd on võimalus turvaliselt oma kodus diivanil kõiki neid teemasid läbi käia täielikult anonüümselt, täiesti omas tempos. Ma loodan, et see info jõuab laiema seltskonnani ja hakkab inimeste elusid totaalselt muutma, sest see on see, mis on kõikide nende iidsete ja uudsete teadmiste ja oskuste võimalus meie elusid täielikult transformeerida, meie ühendust, armastust, kõiki neid võimeid ja oskuseid arendada.

Peep selgitab, et nende festivali mõte on sügav iseenda sisse vaatamine ja kui oled väga põnevil, siis näed, kui palju ilusat sealt tuleb. “Milline ilus looming ja power. Ma naudin iga kohta selles teekonnas,” kommenteerib ta. “Festivali esmane rõhk on mina ise. Kui ma iseendast aru saan, ennast mõistan, endaga ühendust loon, siis saan ma mõista ka kõiki teisi, näidata teistele end ja ilmuda siia maailma just sellisena nagu ma olen.”

Kui ma iseendast aru saan, ennast mõistan, endaga ühendust loon, siis saan ma mõista ka kõiki teisi.

Et elu kogeda, on vaja end avada

Praegusel ajal kulub igati ära mediteerimine, mis aitab end toetada ja turgutada. Nii on Peep ja Merliis korraldanud oma festivalile emotsioonide vabastamise praktikaid, mis on pinges ja surveolukorras väga vajalikud, et puhastada ülearused emotsioonid.

Internetiüritus võimaldab teha asju oma tempos ning veeta päev enda sisse vaadates. “Ehk see festival aitab inimestel märgata, et iga hetk ja iga meie valik on täiuslik. See aitab end rohkem armastada ning koguda elusust ehedalt,” räägib Peep.

Peep sõnab, et kui oled iseendaga armastuses, oled ka tasakaalus – see on kõik, mida on vaja, et olla universumiga harmoonias. Merliis selgitab, et meist endist oleneb, kuidas me elu kogeneme, kas elu on raske kannatus, millest end läbi veame või ärkame iga hommik entusiasmiga ja tahame kõike kogeda ja vastu võtta. “Selleks, et elu kogeda, meil on vaja ennast avada, me ei saa elu kogeda, kui meil on filter vahel, mille tagant üritame kõike näha,” märgib ta.

Peep rõhutab, et kui vaatame kõike läbi filtri, takistame end. Vaimsed teadmised aitavad mõista ja ühenduda tagasi, nii iseendas kui teistega väljaspool. Kõik on kinni ühenduses.

Rohkem infot leiab Facebookist!

Head Uudised GoodNews