1. Avaleht
  2. Lugemist
  3. PILLET PUUDUTAB! Kuidas endaga tööd teha ja ennast ise aidata?
PILLET PUUDUTAB! Kuidas endaga tööd teha ja ennast ise aidata?

PILLET PUUDUTAB! Kuidas endaga tööd teha ja ennast ise aidata?

Head uudised levivad kiiresti! Kui Kreet kuulis, et meie kontorisse tuleb raamatukogu, siis saatis kohe 7 raamatut oma kirjastuselt siia kõigile lugemiseks, enne seda oli meil tema uus luulekogu „Armastuse read“.

Kreet Rosin Pindmaa „Mina olen väärtuslik“ ja „Külluse ja armastuse sagedus

Tegemist on käsiraamatute, ehk eneseabiraamatutega. On teada, et kõikidest nendest inimestest, kes loevad eneseabiraamatuid või osalevad vaimse enesearengu kursusetel, hakkab vaid väike käputäis loetut-õpitut kasutama. Kuid lugemisest ja õppimisest üksi ei piisa – lisaks sellele on vaja pöörata õpitud teadmised tarkuseks ning teha reaalselt endaga tööd loomaks soovitud muutust. Ja nüüd lugema ja tegutsema!

Raamatust „Mina olen väärtuslik“, leiame häid tehnikaid ja meditatsioone, iseenda väärtuse tõstmiseks, väga vajalik, sest selline inimene on võimeline olema rohkem loominguline. Kuidas muuta keskkonda, millest koosneb sisemise lapse tervendamise protsess, kuidas suhelda oma ego või hingega, enese väärtustamisega seonduvate piirangute vabastamine, jpm.

Kui hakkad teadlikult tegelema enda väärtustamisega, siis ole valmis ka selleks, et teistele ei pruugi see väga meeldida. Kuid alati on nii, et hoolimata sellest, mida sa teed või tegemata jätad, leidub kolme sorti inimesi: ühtedele ei meeldi mitte midagi mida sa teed, teistel on sinu tegemistest täiesti ükskõik, kolmandad toetavad sind sinu kõikides tegemistes. Nii et tasub keskenduda neile, kes sind toetavad! Kuna sa oled väärtuslik tegelane siin elumängus, siis võta vastutus ja toimi teadlikult.

Raamatust, „Külluse ja armastuse sagedus“, jäid silma eelkõige rohked harjutused, mis kõik suunatud energia liikumise blokeeringuid vabastama. Näiteks on tehnikaid uskumuste, tänulikkuse, külluslikkuse, andestamise, jne., kohta.

Ka sõnadega võib luua endale ise teadmatusest piiranguid juurde. Tihtipeale piisab ühestainsast sõnast, et leida üles saboteeriv mõte või uskumus. Selleks on sõna sest ja ka sõna kuna. Nende sõnade kasutamine lauses toob sisse põhjenduse. Kui kirjeldada fakti nende sõnade abil, on kõik korras, sest see on reaalsus. Kuid kui kirjeldad uskumusi, siis need on mõtted ei ole reaalsuse kirjeldus, vaid on tegemist piiravate uskumustega.

Raamatus kutsub Kreet inimesi üles tegutsema isetus meeleseisundis. Viimasel päeval tuleb meil ilmselt aru anda kõige selle hea eest, mida oled tegemata jätnud. Tegemata jäetud heategude hulka kuulub ka andeksandmine, mida sa ei ole suutnud teha. Just lahke olemine aitab jõuda kõrgemale vibratsioonitasemele. Ja ära unusta olla lahke iseenda suhtes – see tähendab mh seda, et andestad ka enesele. Lausu häid sõnu nii endale kui teistele. Ütle kellelegi, kui väga sa teda hindad ja/või armastad.

Ühe teooria kohaselt on meie Maa peal olemise eesmärgiks õppida elama armastuse sagedusel. Armastus tuleb seestpoolt. Sa ei suuda kogeda teiste inimeste armastust, kui seda ei ole sinus eneses. Armastus on sinu tõeline olemus.

Harjutus 9 x 9: Meil kipub olema liiga palju asju. Soovitan kasutada teadlikku suurpuhastust näiteks enne jõule või kevadpuhastuse ajal. Järgneva 9 päeva jooksul iga päev anna ära, viska minema oma kodust või kontorist vähemalt 9 eset. Kõik katkised asjad, riided, jalanõud, jne. Kui sul jääb üks päev vahele, alustad otsast peale. Midagi ära visates või loobudes täna südamest seda eset tema panuse eest sinu isikliku reaalsuse loomisesse. Lisaks sellele ütle: „Teen nüüd ruumi armastusele ja küllusele. Ma valin, et elan külluses.“

Tekst: psühhoterapeut Pille Teearu

Head Uudised GoodNews