1. Avaleht
  2. Hingele
  3. PILLET PUUDUTAB! Kaks raamatut korraga
PILLET PUUDUTAB! Kaks raamatut korraga

PILLET PUUDUTAB! Kaks raamatut korraga

Seekord lugesin kahte raamatut korraga, mis on muidugi minu enda kehtestatud reeglite rikkumine. Nimelt olen alati uhkusega teatanud, et loen alati ühe raamatu kaanest kaaneni läbi, siis puhkan ja võtan järgmise.

Esimene, millega alustasin, oli šamaan Evald Piirisild – „Kotkasule lend“. Ja kohe alustasin ka Peep Vain – „Keset elu“, lugemist.

Väga erinevad mehed, aga mina leidsin palju sarnasust. Mõlemad on jaganud lugejale oma tähelepanekuid elust, mõlemad on keskea kandis oma vanuselt ja see kõik on väga isiklik. See kõik on igavene teekond. Õppida on nendelt meestelt ja nagu nad ise enda kohta ütlevad, et ka nemad õpivad veel.

Evaldi raamatu lugemise ajal soovisin ka endale mingit märki või sümbolit. Evald oli saanud indiaanlastelt hingenime – Kotkasulg. Ma ei ole isiklikult tuttav ühegi indiaanlasega, ega ka Evaldiga. Kuid uskusin oma enda sisemist jõudu ja vaistu ja nii ma sain unes endale sümboli: nelja lehega ristikhein. Hommikul aitas sõber google seda sümbolit tutvustada, nelja lehe tähendusteks olevat usk, lootus, armastus ja õnn ja leidsin ka sellise iidse Iiri salmikese:

„Üks leht kuulsusele,

Üks rikkusele,

Üks truule armsamale,

Üks suurepärasele tervisele –

Kõik on neljalehelises ristikheinas.“

Peep Vain oli varasemalt tuttav tema plaatide kaudu. Isegi mäletan, et kui neid kuulata, siis pidin ise ka ringi liikuma, nii palju energiat oli seal sees. Raamatust sellist energiat ma enam ei leidnud. Leidsin palju tarku mõtteid, mis panid enda elu üle mõtisklema, pigem sundisid tema kirjutatud read enda seest tarkusi leidma. Näiteks peatükist, Tõsta oma standardeid, sain lause: „Meid koheldakse vastavalt meie standarditele. Kui see langeb standardist allapoole, siis reageerime.“

Ja nii ma siis lugesin, peatükk ühest ja siis teisest. Evaldi raamat viis sügavale enda sisse ja Peep tõi tagasi sellesse reaalsusesse. Nii oli see minuga, sest mulle meeldib tegelastega samastuda ja niimoodi saan lähemale sellele, mis on ridade vahele peidetud mõtted.

Head avastamist ja koos lugemist! Need raamatud julgustasid mind ennast teile avama ja soovin neid avastusi ka teile! Ja kui ise ei saa või ei tea kuidas, siis olen valmis aitama, võtke julgelt ühendust. Teraapia selleks ju ongi!

Pille Teearu – psühhoterapeut, nõustaja. Telefon: 52 33 356

Head Uudised GoodNews