1. Avaleht
  2. Hingele
  3. Akordionimeditatsioon Kulno Malvaga
Akordionimeditatsioon Kulno Malvaga

Akordionimeditatsioon Kulno Malvaga

Akordionimeister Kulno Malva esitab Viljandis Spirithubis 27. veebruaril pikemaid ja sügavamaid palu, mis viivad kuulaja lõõgastavasse-meditatiivsesse seisundisse.

„Akordionimeditatsioonid” on Malva täiesti uus, rahulikul kordustemaagial põhinev kava. Selle omalaadse kontserdiga otsib ta võimalusi, kuidas panna minimalistlikud muusikalised detailid just oma lihtsuses toimima.

Kulno ütleb: „Minu jaoks tähendab meditatsioon (või meditatiivsus) muusikas, et kas siis ise musitseerides või teisi kuulates kaob nii aja- kui ka kohataju, heli imeb sind jäägitult endasse. Kõik kuuldavad lood on mulle just niimoodi mõjunud. See on minu meelest ka absoluutne eeldus, et need teisigi inimesi samamoodi puudutaksid. Minu lemmikdefinitsioon meditatsiooni eesmärkidest või mõjust on järgmine: meditatsioon võib olla rahunenud meelega millegi parem mõistmine või arusaamine, aga ka lihtsalt lõõgastumine, rahunemine, puhkus.”

Kulno on aktiivselt tegutsev akordionist, helilooja ja pärimusmuusik. Lisaks sooloprojektile mängib ta erinevates kooslustes: Duo Malva & Priks, Folksell, Hajameelsed Kunznikud. Lisaks on ta olnud mitmete tänaseks tuntud ansamblite, nagu Svjata Vatra ja Nikns Suns, asutajaliige.

Kulno Malva on andnud välja kaks sooloalbumit. Tal on valmimas ka täiesti uus kava, kus lisaks isikupärasele akordionimuusikale ja laulule kuuleb selliseid pille nagu sansula, okariina, lokupill ja eesti torupill. Efektide ja looper’i abil moodustub sellest üks mõjuv tervik.

Kulno ütleb enda kohta: „Ma otsin oma helikeelt ja nägu. Ei taha käia juba käidud teed, vaid tallata ise sisse üks rada oma muusikapõllul, olgu aineseks siis päritud laul või endakirjutatud muusika.”

Kulno on osalenud delegaadina kahel viimasel maailmamuusikamessil WOMEX.

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews