1. Avaleht
  2. Inspireeriv
  3. PEEP VAINU EDUKOOLITUS I Kuidas teadlikult ja julgelt oma eesmärke ellu viia?
PEEP VAINU EDUKOOLITUS I Kuidas teadlikult ja julgelt oma eesmärke ellu viia?

PEEP VAINU EDUKOOLITUS I Kuidas teadlikult ja julgelt oma eesmärke ellu viia?

Üks silmapaistvamaid koolitajaid Eestis Peep Vain korraldab 10. septembril Tallinnas edukoolituse „Eesmärgid ja sisendused“, kus juhendab, kuidas teadlikult, nutikalt, süsteemselt ja julgelt oma eesmärke ellu viia, et saada kontroll oma elu üle ja elada nii, nagu sa tegelikult soovid. „Ilma eesmärkideta täituvad su päevad nagunii… siis aga teiste inimeste prioriteetidega, mitte sellega, mis sulle tegelikult tähtis on,“ ütleb Peep.

Ilma eesmärkideta täituvad su päevad nagunii… siis aga teiste inimeste prioriteetidega, mitte sellega, mis sulle tegelikult tähtis on.

Peep Vain. Foto: Piltilus.ee

Mis oleks, kui elaksid vastavalt enda soovidele?

„Mis oleks kui otsustaksid täna, et edaspidi elad sellist elu, mis vastab sinu soovidele ja vajadustele, mitte kellegi teise omadele?“ soovitab Peep mõelda.

Ta võrdleb, et eesmärkidega on natuke nagu heade elukommetega. Kõik noogutavad, et need on tähtsad. Vähesed käituvad oma sõnade järgi. Tagajärjed tekivad aga tegude pealt – kõigile ühtmoodi.
Ta rõhutab, et eesmärgid pole ju muud kui oma tahtmiste ja vajaduste konkretiseeritud sõnastused – koos nende kättesaamise oodatud tähtaegadega.

„Meil kõigil on kohustused, soovid, vajadused ja tahtmised. Seni kuni me ise neid tähtsuse järgi ei reasta ja neile ei pühendu, kujundavad meie valikuid, tegusid ning tempot teiste inimeste ja väliskeskkonna mõjud,“ ütleb Peep.
Ta pakub, mis oleks, kui tuletaks meelde, mis tunne on tõeliselt tahta? Unistada ja loota. Igatseda ja püüelda. Pingutada ja saada. Ebaõnnestuda ja jälle proovida.

Meil kõigil on kohustused, soovid, vajadused ja tahtmised. Seni kuni me ise neid tähtsuse järgi ei reasta ja neile ei pühendu, kujundavad meie valikuid, tegusid ning tempot teiste inimeste ja väliskeskkonna mõjud.

Foto: Erakogu

Mis oleks, kui teeks selgeks, mis on meile kõige olulisem ja võtaks eesmärgistamise kui töövahendi targalt ja otsusekindlalt kasutusele?
Nii et eesmärgid muutuvad verstapostideks viimase peal elu ehitamise pikal teel.

Ta palub, et lihtsalt kujuta korraks ette: milline oleks su elu siis, kui seesama (võib-olla hetkel võimatuna näiv) idee, mõte või unistus päriselt teoks saaks? See oleks võimas!

Peep Vainu tehnikaid on kasutanud mitmed tipptegijad

Lisaks teistele on Peep toetanud ka mitmeid tippsportlasi. Kahekordne olümpiavõitja Kristiina Šmigun-Vähi kasutas Peebu meetodeid enne Torino olümpiat. “Peebu meetodid aitavad asju selgemaks mõelda, süstivad energiat ja tõstavad usku eesmärgi täitumisse,“ kirjeldab ta.

Olümpiavõitja ja maailmameister Jüri Jaanson on terve elu soovinud võita olümpiamedalit. Ta võitis hõbeda Ateenas 2004. aastal. „Peep on üks neist, kes aitas mul eneseusku tõsta ja ennast kokku võtta, et õigel hetkel endast parim anda,“ sõnab ta.

Edukoolitusel võetakse läbi teemad:

  • Milles peitub eesmärkide võlu ja kasulikkus?
  • Kuidas eesmärke sõnastada ja valida nii, et sa tahaksid neid ellu viia ka siis, kui teel on väljakutseid?
  • Milliseid tööriistu kasutada oma eesmärkide saavutamiseks?
  • Kuidas märgata ja töötada varjatud sisekõnega, mis takistavad eesmärke ellu viimast?
  • Kuidas rohkem nautida saavutamise protsessi ja eesmärgini jõudmist?
  • Kuidas teha edust harjumus, mitte vedamine?
  • Mida ja kuidas endale öelda, et ennast tugevamaks, võimsamaks ja edukamaks teha?

Registreeruda saab siit!

Head Uudised GoodNews